Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Περιστέρι 18.6.09 Συνέντευξη του Γρηγόρη Νιώτη στον «Ελεύθερο ΔΙΑΛΟΓΟ»


«Ολες οι δυνάμεις να είναι ενωμένες και αλληλέγγυες για να προχωρήσουμε στην νίκη στις εθνικές και δημοτικές εκλογές».
«Επίσημος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στον δήμο Περιστερίου είναι ο Κώστας Λαλένης. Είναι λυπηρό οι προσωπικές φιλοδοξίες να αδυνατίζουν τις δράσεις μας».



«Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι πρόκριμα και για τις βουλευτικές εκλογές;

Απάντηση: Πρώτα απ' όλα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στέλνει σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της καθαρής νίκης του ΠΑΣΟΚ και της εξίσου καθαρής ήττας της Νέας Δημοκρατίας και, μαζί, της καταδίκης των αντιλαϊκών πολιτικών της. Η λαϊκή ετυμηγορία σηματοδοτεί τις επερχόμενες αλλαγές του πολιτικού σκηνικού. Διότι ανέδειξε το ΠΑΣΟΚ ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα. Ανέκτησε τις 9,1 μονάδες που υστέρησε στις προηγούμενες ευρωεκλογές και νίκησε τώρα με 4,5 μονάδες. Αντέστρεψε αποφασιστικά τη διάφορα που είχε στις εθνικές εκλογές. Καταγράφεται, έτσι, η κατάσταση της νέας ημέρας. Ότι υπάρχει δυσαρμονία της λαϊκής θέλησης και της ισχύουσας ούτως ή άλλως τυπικής πλειοψηφίας της Ν.Δ. και, μάλιστα, με την οριακή ψήφο ενός, των πρωταγωνιστών της ατελείωτης αλυσίδας των σκανδάλων αυτής της κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νικητής των εκλογών Γιώργος Παπανδρέου έχει θέσει από τον περασμένο Δεκέμβρη θέμα προσφυγής στις κάλπες για να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα που σώρευσε και σωρεύει η αλαζονική αυτή κυβέρνηση, η οποία υποκρίνεται, με τα πασίγνωστα επικοινωνιακά της τεχνάσματα, ότι τίποτα δεν συμβαίνει. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ένας καταλύτης πολιτικών εξελίξεων αλλαγής πορείας της χώρας, με το ΠΑΣΟΚ ,την Δημοκρατική παράταξη και τις προοδευτικές δυνάμεις στην πρωτοπορεία

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η Νέα Δημοκρατία πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές του 2004 και 2007 με σύνθημα την επανίδρυση του κράτους. Πέτυχε;

Απάντηση: Όχι μόνο απέτυχε, αλλά αποτελεί συνείδηση του λαού μας ότι η Ν.Δ όσα συνθήματα χρησιμοποίησε, οι ίδιες οι πράξεις και οι συνειδητές παραλείψεις της τα διέψευσαν παταγωδώς. Τα παραδείγματα είναι ατελείωτα. Προσέλαβε στρατιές γαλάζιων συμβούλων και αγροφυλάκων. Αρνήθηκε πεισματικά να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για νοσοκομεία. Βλέποντας, δε, την δημόσια διοίκηση κυριαρχεί η εικόνα της απραξίας, της ακινησίας, της αναξιοπιστίας.
Η Ν.Δ. υπονόμευσε το θεσμό του ΑΣΕΠ, αφαιρώντας με τις γαλάζιες συνεντεύξεις, τα εχέγγυα της αξιοπιστίας, της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος. Επομένως, η Ν.Δ. επανίδρυσε το κράτος της δεξιάς, της προώθησης των συμφερόντων των ολίγων και αρεστών, πλήττοντας τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας, θεωρούμε ότι οι πολιτικές αυτές της Ν.Δ. την οδήγησαν στην πρόσφατη ήττα της, συναντώντας την δυσαρέσκεια των πολιτών.

«Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Τι νέο φέρνει στον κόσμο το σημερινό ΠΑΣΟΚ;

Απάντηση: Πρώτα απ' όλα φέρνει τη δυνατή, καθαρή και αποφασιστική φωνή της Ελληνίδας, του Έλληνα, του καθένα μας. Φέρνει τη δίψα για μια νέα αρχή. Την ελπίδα. Αντιστρέφει τα δεδομένα, προβάλλοντας μια πρόταση για την έξοδο από την πολιτική, οικονομική, θεσμική και ηθική κρίση. Προβάλλουμε την ετοιμότητα μας να συγκρουστούμε αποφασιστικά με τα χρόνια προβλήματα, που θέριεψαν με την κυβέρνηση της Ν.Δ., τις πολιτικές αδιαφάνειας, διαφθοράς, αναξιοκρατίας, αυθαιρεσίας, της εξουσίας της πελατειακής διαχείρισης του |πλούτου των Ελλήνων και του Ελληνικού λαού, της ανισότητας και της κοινωνικής αναλγησίας. Ανακτάμε αυτοπεποίθηση αντλώντας από τις αξίες μας της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της ισότητας του σεβασμού προς τον πολίτη, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της κοινωνικής λογοδοσίας, της δημοκρατικής διαβούλευσης, της ισχυρής παρουσίας μας στην Ευρώπη και τη διεθνή σκηνή, της οικοδόμησης μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κράτους δικαίου με πολιτικό πολιτισμό. Ανανεώνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με το λαό, διότι φέρνουμε στο επίκεντρο την έγνοια για τον αδύναμο, την πίστη μας και την πρόταση για μια πράσινη ανάπτυξη. Φέρνουμε τον αέρα νίκης για να πραγματοποιήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος και ο λαός μας. Τις ριζικές αλλαγές πολιτικής στον τόπο. Με αλήθεια, επίγνωση των δυσκολιών, σχέδιο ανασύνταξης και σωτηρίας της χώρας.

«Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Στις δημοτικές εκλογές του 2006, το ΠΑΣΟΚ έχασε τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας Χαϊδαρίου, Νίκαιας, Αιγάλεω και Περιστερίου. Οι Ευρωεκλογές καταγράφουν μια θετική εξέλιξη;

Απάντηση: Το κίνημα μας, στις ευρωεκλογές, κατέγραψε μια συντριπτική υπεροχή της τάξης του 15,24% σε όλους τους δήμους της Δυτικής Αθήνας. Πράγματι, στους οκτώ Δήμους της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Αναργύρων, του Αιγάλεω, του Ιλίου, του Καματερού, του πολυάνθρωπου Περιστερίου, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου καταγράφηκε ένα ποσοστό 37.09%, αφήνοντας πίσω τη Νέα Δημοκρατία κατά 15,24%. Ως επικεφαλής του κλιμακίου Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Ε. Β3 για τις Ευρωεκλογές, θέλω να ευχαριστήσω και, κυρίως, να συγχαρώ και να επαινέσω για την αγωνιστική διάθεση, συμμετοχή και συμβολή στην κοινή προσπάθεια, τόσο την Ν.Ε. με επικεφαλής τη Γραμματέα Ηρώ Ζερβάκη, τα μέλη της Ν.Ε., τους Γραμματείς και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, μέλη και φίλους του Κινήματος. Ιδιαίτερα, θέλω να αναφερθώ στους Δημάρχους των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ, το Λάμπρο Μίχο, Αγίας Βαρβάρας, που συγχρόνως ήταν εκ των σημαντικών στελεχών του κλιμακίου του Εθνικού Συμβουλίου στην περιοχή, τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων Νίκο Σαράντη, το Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο, τον Δήμαρχο Καματερού Καμαρινόπουλο Νικήτα, τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ΠΑΣΟΚ Χαϊδαρίου Τσατσαμπά Δημήτρη, Αιγάλεω Καρδάρα Χρήστο, Περιστερίου Κώστα Λαλένη, και τα στελέχη μας της Δημοτικής Παράταξης του Στέφανου Βλάχου στην Πετρούπολη και τα στελέχη των Δημοτικών μας Παρατάξεων. Τέλος, δε τα μέλη του κλιμακίου του Εθνικού Συμβουλίου, το Λάμπρο Μίχο, το Φίλιππο Θωμά και τη Μαρία Δημητρακοπούλου. Ξεχωριστά, θέλω να τονίσω, την ιδιαίτερη συμβολή των Βουλευτών του Κινήματος στη Β' Αθηνών, που ακούραστα κινήθηκαν σε όλη την περιοχή της αχανούς Β' Αθηνών, με ομιλίες, περιοδείες και παρουσίες, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προεκλογική κυριαρχία και επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή. Η καταδίκη της συντηρητικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης είναι καθολική. Οι πολίτες της Β' Αθηνών ζητούν πολλές αλλαγές, προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας υπό τον Πρόεδρο μας και αυριανό Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Οι δήμοι που αναφέρονται στην ερώτηση σας βρίσκονται τώρα πιο κοντά , με δουλειά και ενωτικό πνεύμα συνεργασίας στο να αποκτήσουν δημάρχους με πρωτοκαθεδρία του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

«Ελεύθερος ΔΙΑΛΟΓΟΣ»: Στο Δήμο Περιστερίου το ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά φαίνεται διασπασμένο, επίσημος εκπρόσωπος, ο κ. Κώστας Λαλένης, έχουμε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Δημ. Κελάφα, ο οποίος θα ιδρύσει δημοτική κίνηση για να διεκδικήσει την πλειοψηφία στις δημοτικές εκλογές του 2010, υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι φέρονται ως υποψήφιοι δήμαρχοι, πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση; Και ποιος τελικά εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στα δημοτικά πράγματα στο Περιστέρι;

Απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ έχει στο Δήμο Περιστερίου - επίσημο εκπρόσωπο του στα δημοτικά πράγματα τον Κώστα Λαλένη. Η Δημοτική Παράταξη του Κώστα Λαλένη είναι η Δημοτική Παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Περιστέρι. Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων, ιδιαίτερα τώρα, που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές μια διαφορά από τη Ν.Δ. σχεδόν 15 μονάδες, για τη διατήρηση της ενότητας. Είναι, ασφαλώς, λυπηρό να αδυνατίζουν οι δράσεις μας από τις προσωπικές φιλοδοξίες. Πιστεύουμε ότι οι τελευταίες πρέπει να εντάσσονται -ιδιαίτερα μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα- στο κοινό σκοπό, στην κοινή ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει ενωμένο να πορευτεί στις δημοτικές εκλογές. Όταν αποφασισθεί θα ακολουθηθούν οι καταστατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Προέδρου του Κινήματος και του Εθνικού Συμβουλίου. Στόχος μας πρέπει να παραμείνει η νίκη, ιδιαίτερα αν προηγηθούν οι Εθνικές εκλογές των αντίστοιχων Δημοτικών, διότι είναι απολύτως αναγκαίο να βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μας ενωμένες, αλληλέγγυες και μάχιμες για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου