Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 5734830

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας η ομιλία του κ. Κώστα Λαλένη, υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου σε εκδήλωση της νεολαίας της πόλης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω απο 300 άτομα, κάτι που προκύπτει απο τον αριθμό των προσκλήσεων που μετρήσαμε. Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Β' Αθηνών κ. Κώστας Γείτονας και Στέφανος Τζουμάκας καθώς και ο γραμματέας της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστας Πανταζής. Ο κ. Πανταζής κατά το χαιρετισμό του ζήτησε τη στήριξη του Κώστα Λαλένη.


Ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι δεν είναι πολιτικός, αλλά ένας πατέρας, που συμμερίζεται τις αγωνίες των νέων ανθρώπων, ένας άνθρωπος που έχει αγωνίες για το μέλλον της πόλης του.

Αναφερόμενος στο σημαντικότερο πρόβλημα των νέων, την ανεργία, σημείωσε: «Η παράταξή μας, χωρίς να υπόσχεται εύρεση χιλιάδων θέσεων εργασίας, σας διαβεβαιώνει για τη σταδιακή εργασιακή απασχόληση των ανέργων της πόλης μας. Διεκδικεί μια Δημοτική Αρχή που συστηματικά παρεμβαίνει με προγράμματα και δράσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας και την ενίσχυση της απασχόλησης».

«Οι ανησυχίες σας είναι και ανησυχίες μας, τα προβλήματα σας είναι και προβλήματα μας» υπογράμμισε ο κ. Λαλένης και πρόσθεσε: «Δηλώνω συνοδοιπόρος στις προσπάθειες σας, συμπαραστάτης στις ανησυχίες σας, συγκάτοικος στα όνειρα και στις ελπίδες σας για το αύριο».

Επίσης, ο κ. Λαλένης επισήμανε ότι «εάν ορισμένοι είχαν την ωριμότητα που έχετε εσείς και προσέγγιζαν την πραγματικότητα όπως οι νέοι της πόλης μας, θα είχαν αλλάξει πολλά στο Περιστέρι». Και συνέχισε: «Επενδύουμε σε σας, γιατί είστε το παρόν και το μέλλον της πόλης. Γι’ αυτό, θα επενδύσουμε στο παρόν για να έχουμε καλύτερο μέλλον. Σας καλώ να δώσουμε μαζί, τη μάχη, για να πάψουμε να είμαστε υποταγμένοι στο κατεστημένο. Εσείς, έχοντας συμπαραστάτες εμάς μπορείτε να κάνετε πράξη τις ελπιδοφόρες ιδέες, τα ελπιδοφόρα όνειρα σας».

Η ομιλία του κ. Λαλένη είναι η εξής:

Βρίσκομαι σήμερα εδώ κοντά σας, δίπλα στους νέους της πόλης μας, τους νέους του Περιστερίου, δίπλα σε όσους αισθάνονται νέοι. Γίνομαι ένα με εσάς, ένα με τη ζωντάνια σας , ένα με την ενεργητικότητα σας, ένα με τη μαχητικότητα που επιδεικνύετε στις καθημερινές προσκλήσεις και προκλήσεις της ζωής.

Δε θα προσπαθήσω να σας πείσω με άχρωμο πολιτικό λόγο, ότι η πόλη μας θα μεταλλαχθεί ξαφνικά σε ιδανική για τον άνθρωπο πόλη. Δε θα προσπαθήσω να σας μυήσω σε λογικές πολιτικών υποσχέσεων που κάθε άλλο παρά αρμόζουν στις πεποιθήσεις μου.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ . Είμαι άνθρωπος που έχει αγωνίες για το μέλλον της πόλης του, έχει απαιτήσεις για το επίπεδο βιωσιμότητας της πόλης του, έχει δικαίωμα για ποιότητα ζωής , έχει ανησυχίες για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Είμαι γονιός που έχει αγωνίες για το μέλλον των παιδιών του, που συμμερίζομαι τις αγωνίες σας.

Η "Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας" μια ανανεωμένη σε πρόσωπα, προγραμματικό λόγο, ιδέες, πρακτικές και νοοτροπίες δημοτική παράταξη αντλώντας από εσάς, τη ζωντάνια των νιάτων σας στέκεται με υπευθυνότητα απέναντι σας.

Δηλώνω συνοδοιπόρος στις προσπάθειες σας, συμπαραστάτης στις ανησυχίες σας, συγκάτοικος στα όνειρα και στις ελπίδες σας για το αύριο στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε ΟΛΟΙ.


Έχουν περάσει χρόνια από τότε που η γενιά του Πολυτεχνείου, εμείς, οι γονείς σας αγωνιζόμασταν για να διεκδικήσουμε και να εδραιώσουμε το πολυτιμότερο αγαθό της χώρας μας τη Δημοκρατία, δημοκρατία διακίνησης ιδεών , δημοκρατία πολιτικών πεποιθήσεων, δημοκρατία δράσης και αντίδρασης , δημοκρατία ΖΩΗΣ.

Αυτή η δημοκρατία είναι που μας κάνει να ονειρευόμαστε, αυτή η δημοκρατία είναι που μας επιτρέπει να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας στηρίζει στην προσπάθεια μας για νέο Περιστέρι, ένα Περιστέρι που να αναπτύσσεται μαζί με τους δημότες για ΟΛΟΥΣ τους δημότες.


Αυτή τη δημοκρατία εμείς την αφήνουμε παρακαταθήκη σε εσάς τους νέους, τους άξιους συνεχιστές της, τους άξιους θεματοφύλακές της να τη διαφυλάξετε, για να εξακολουθήσει αυτός ο τόπος να είναι ο καθρέφτης της ελευθερίας, για να έχει η δημοκρατική παράταξη μας αξιόλογους συναγωνιστές, για να μπορούμε να κοιτάζουμε με υπερηφάνεια τις επερχόμενες γενιές στα μάτια γι' αυτά που κατορθώσαμε και γι' αυτά που θα κατορθώσουμε μαζί με εσάς, νέες και νέοι του Περιστερίου.

Οι ανησυχίες σας είναι και ανησυχίες μας, τα προβλήματα σας είναι και προβλήματα μας. Στεκόμαστε ενώπιον σας με αίσθημα βαριάς ευθύνης για τον κόσμο που σας παραδώσαμε , για τις ακατάλληλες συνθήκες, στις οποίες σας επιβάλλαμε να ζείτε. Νιώθουμε υπεύθυνοι για τον εργασιακό σας αποκλεισμό που αντιμετωπίζετε εξαιτίας της τεχνοκρατικής νοοτροπίας στην οποία σας υποβάλαμε.

Η παράταξή μας, χωρίς να σας υπόσχεται εύρεση χιλιάδων θέσεων εργασίας, σας διαβεβαιώνει για τη σταδιακή εργασιακή απασχόληση των ανέργων της πόλης μας. Διεκδικεί μια Δημοτική Αρχή που συστηματικά παρεμβαίνει με προγράμματα και δράσεις για την ανάπτυξη της πόλης μας και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στη διεκδίκηση μιας πόλης ανθρώπινης, όμορφης, λειτουργικής, με περισσότερο πράσινο, με πηγές αθλητισμού, με φυτώρια αθλητών που θα εκπροσωπούν επάξια τη - χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις .

Απλώνουμε το χέρι στον πολιτισμό μας, όπως είπε και ο Αριστοτέλης, ο άνθρωπος είναι ζώο " κοινωνικό και πολιτικό". Ζει με άλλους ανθρώπους και αναπτύσσεται μέσα από αυτή τη συμβίωση . Εμείς σας εξασφαλίζουμε τα εχέγγυα για να αναπτυχθείτε. Σας δίνουμε τα φώτα της τέχνης , ενισχύουμε τη διαύγεια του ήθους και του πνεύματος σας. Το θέατρο, η μουσική, το βιβλίο ας είναι διέξοδοι στα προβλήματα σας, ευκαιρίες να αναδείξετε τον πλούσιο κόσμο που περικλείουν οι γεμάτες ζωντάνια ψυχές σας.


Εάν ορισμένοι είχαν την ωριμότητα που έχετε εσείς και προσέγγιζαν την πραγματικότητα όπως οι νέοι της πόλης μας, θα είχαν αλλάξει πολλά στο Περιστέρι.

Επενδύουμε σε σας, γιατί είστε το παρόν και το μέλλον της πόλης. Γι’ αυτό, θα επενδύσουμε στο παρόν για να έχουμε καλύτερο μέλλον.


Η "Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας" σας καλεί να δώσουμε ΜΑΖΙ τη μάχη, για να πάψουμε να είμαστε υποταγμένοι στο κατεστημένο. Εμείς διαγράφουμε το μέλλον μας...


ΕΣΕΙΣ, νέες και νέοι, διαγράφετε το μέλλον σας. Εμείς, με αρωγό τη ζωντάνια σας, την αυθεντικότητα σας, τον παλμό σας στοχεύουμε στην ανανέωση, στην αναγέννηση της πόλης μας.


ΕΣΕΙΣ έχοντας συμπαραστάτες εμάς μπορείτε να κάνετε πράξη τις ελπιδοφόρες ιδέες, τα ελπιδοφόρα όνειρα σας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας αγωνιστούμε για το Περιστέρι που θέλουμε , για το Περιστέρι που μας αξίζει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ας δώσουμε την πνοή της νεότητας σας στην πόλη μας.

Σας χρειαζόμαστε στο δύσκολο αγώνα μας.

Το Περιστέρι σας χρειάζεται.
Το Περιστέρι θα ξαναπετάξει με σας ψηλά.

ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ, ΠΑΜΕ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Σας ευχαριστώ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου