Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ MIX. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΙΣ 7.3.09 ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

“Η ενημέρωση του πολίτη, η εμπιστοσύνη του και η συμμετοχή του στην πολιτική ζωή του τόπου αποτελεί στοιχείο ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας. Όταν οι πολίτες απογοητεύονται και αποστασιοποιούνται, η πολιτική γίνεται ευάλωτη σε κάθε είδους πιέσεις συμφερόντων” Μ.Καρχιμάκης


Πέντε μόλις χρόνια διακυβέρνησης από την Ν.Δ. ήταν αρκετά για να βιώσει η χώρα την μεγαλύτερη εθνική, οικονομική, κοινωνική
Θεσμική ,αξιακή και πολιτική κρίση της νεότερης ιστορίας της.
Μια κρίση την οποία αυτοί που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης
Την τροφοδότησαν στην προσπάθειά τους να επανιδρύσουν το κράτος όπως αυτοί το εννοούσαν, το κράτος λάφυρο, την γαλάζια πελατειακή τους Δημοκρατία.


Στις αιτίες της κρίσης περιλαμβάνονται, η δημιουργία ενός κράτους που δεν τηρεί το ίδιο τους νόμους του, μια κοινωνία που ανέχεται την παραβίαση κάθε είδους κανονισμού μια νεολαία που έχει χάσει την εμπιστοσύνη στα στοιχειώδη της καθημερινότητας.
Σκάνδαλα υποκλοπών, που δεν υπάρχει διαλεύκανσή τους, ανίεροι άνθρωποι του κλήρου που «παίζουν» με κρατική γη που εξοπλίζουν τα μοναστήρια τους μετατρέποντάς τα σε πρότυπα πολυεθνικών εταιρειών, γραφειοκράτες που περιμένουν χρηματικά δώρα για συνηθισμένη παροχή υπηρεσιών, πολιτικοί που παίρνουν μίζες σε κρατικά συμβόλαια, δήμαρχοι που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα για ίδιο όφελος.

Σε καμιά χώρα της Ευρώπης οι νέοι δεν έχουν να διανύσουν τόσο μεγάλη απόσταση ανάμεσα στις προσδοκίες τους και στην πραγματικότητα όσο στην Ελλάδα. Αυτή την απόσταση υπόσχεται να καλύψει το κίνημά μας.


Οι χειρισμοί από την σημερινή πολιτική εξουσία, όχι μόνο των θεμάτων της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και εκείνων με τα ομόλογα και τους «κουμπάρους», με την ακρίβεια και την ασυδοσία στην αγορά, με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των θεμάτων Υγείας και Παιδείας ανέδειξε την βαθειά κοινωνική κρίση. Αυτή την κοινωνική κρίση υπόσχεται να αμβλύνει το κίνημά μας

Αναμενόμενο ήταν να οργιστούν οι πολίτες και πρώτες οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, τα νέα παιδιά, οι άνεργοι που εξωθούνται στο περιθώριο και την απόγνωση, η άμοιρη γενιά των 700 ευρώ, την οποία εκμεταλλεύεται η απληστία. Οι φοιτητές των σπουδών χωρίς προοπτική, οι μαθητές της αβεβαιότητας και των χαμένων ονείρων, οι πολίτες της εργασιακής ανασφάλειας και του καθημερινού άγχους, οι προδομένοι από τις ιδεολογίες που κατέρρευσαν και πήραν μαζί τους και τα όνειρά τους, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό, οι πιστοί που έχασαν την πίστη τους από τις προκλήσεις των ρασοφόρων «Ρασπούτιν». Σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες υπόσχεται να «σκύψει» το κίνημά μας.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι, όλα όσα οικοδομήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια , γκρεμίστηκαν από την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να συγκρουσθεί, να αναμετρηθεί και να ανατρέψει τα πανίσχυρα κατεστημένα συμφέροντα, και τις νοοτροπίες του συμβιβασμού, της συναλλαγής και της διαπλοκής γιατί πολύ απλά αυτά τα συμφέροντα την έφεραν στην εξουσία και αυτά υπηρετεί.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα ,σήμερα γιατί αύριο θάναι αργά. Την διέξοδο θα την δώσει ο λαός και τις λύσεις θα τις δώσει το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρός μας ο Γ.Παπανδρέου με μια του φράση προχθές στο Ζάππειο έστειλε το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής. «Η κρίση αποτελεί ευκαιρία να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό και προνοιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Είναι ευκαιρία να πούμε σε όσους πνίγουν της δυνατότητες της χώρας και του λαού, κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα».

1.Ελληνική φωνή παντού με αξιώσεις
2.Πράσινη ανάπτυξη
3.Παιδεία –πολιτισμός
4.Κράτος πρόνοιας
5.Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος ,ένα άλλο κράτος.
Είναι οι πέντε εθνικοί στόχοι που έβαλε ο .Γ.Παπανδρέου για την ανοικοδόμηση του κράτους για την ανόρθωση της κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι,
Η η ελπίδα γεννιέται ξανά, η νίκη είναι κοντά, οι προσδοκίες ανατέλλουν, οι πολίτες εναποθέτουν τα όνειρά τους πάλι στο ΠΑΣΟΚ.
Ελάτε να γιγαντώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί με γνώμονα πάντα τις αρχές του κινήματός μας ώστε μια άλλη πατρίδα, μια άλλη κοινωνία, ένας άλλος κόσμος καλύτερος να προκύψει.
Το Περιστέρι τάσσεται πρώτο στον αγώνα γιατί το επιβάλλει η ιστορία του, οι αγώνες του και οι θυσίες του. Η πολιτική υπεροχή στην πόλη μας και στην Δ.Αθήνα δίνει το μήνυμα της νίκης σε όλη την χώρα.
Σε αυτόν τον αγώνα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα όλων των πολιτικών προοδευτικών δυνάμεων και των προσώπων που την συγκροτούν και αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε.
Καλό αγώνα εμπρός για την νίκη για την Ελλάδα των αξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου