Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Ο κ. Παχατουρίδης αρνείται στήριξη στους άπορους

Αύξησε και τα δημοτικά τέλη

Ακόμη και στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου καταγράφεται πλέον ο εμπαιγμός και η άρνηση του κ. Παχατουρίδη να ενισχύσει τους οικονομικά ασθενέστερους Περιστεριώτες.

Μπορεί ο δήμαρχος την περίοδο των Χριστουγέννων να καλεί τα κανάλια για να δείξει το δήθεν ενδιαφέρον του για τους άπορους και τους οικονομικά ασθενέστερους Περιστεριώτες, αλλά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, που δεν υπάρχουν κανάλια δείχνει τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο κ. Παχατουρίδης, αρνήθηκε την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Λαλένη να ακυρώσει την αύξηση των δημοτικών τελών ύψους 5% που λίγες μέρες νωρίτερα είχε επιβάλλει στους δημότες και να ενισχύσει τους άπορους της πόλης.

Στην παρατήρηση του Κώστα Λαλένη ότι έτσι έπραξαν μεγάλοι δήμοι προκειμένου να ανακουφίσουν τους δημότες τους στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ο κ. Παχατουρίδης υπήρξε αρνητικός.

Προφανώς, ο κ. Παχατουρίδης, θεωρεί ότι οι Περιστεριώτες έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση από τους κατοίκους του Κολωνακίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό, ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» Κώστας Λαλένης, πρότεινε να συγκεντρωθούν οι αμοιβές που λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης από τη συμμετοχή τους στα νομικά πρόσωπα του δήμου για διάστημα ενός έτους και να κατατεθούν σε λογαριασμό για τους άπορους της πόλης μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το ποσό ανέρχεται στα 914000 ευρώ.

Ο κ. Παχατουρίδης, αρνήθηκε να υιοθετήσει την πρόταση.

Αμέσως μετά, ο κ. Λαλένης, πρότεινε να ακυρωθεί η απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών ύψους 5% που έχει ανακοινώσει, επικαλούμενος τη στάση των δήμων Αθήνας και Πειραιά.

Ο δήμαρχος αρνήθηκε και αυτή την πρόταση, όπως και αυτή που αφορούσε την κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Προφανώς ο δήμαρχος, εκτιμά ότι τα εισοδήματα στο Κολωνάκι και στον Προφήτη Ηλία έπεσαν κάτω από τα αντίστοιχα στο Περιστέρι. Το ενδιαφέρον του, φαίνεται να περιορίζεται στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου που επιχειρεί, οπότε θα έχει αυξημένες δαπάνες.

Το χρέος των 40.000,000 ευρώ από τους συνεχείς δανεισμούς με το οποίο «φόρτωσε» τον δήμο και οι τόκοι των 3.000,000 ευρώ ετησίως που αδυνατεί να αποπληρώσει είναι η μοναδική «επίδοσή του», μέχρι σήμερα.

Όσο για τους άπορους και τους οικονομικά ασθενέστερους το ενδιαφέρον του, εξαρτάται από την παρουσία των καναλιών...

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 4.12.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου