Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Κώστας Λαλένης: « Ο Α.Σ.Δ.Α πρέπει να μετασχηματισθεί σε σύνδεσμο-εργαλείο υποβοήθησης της Αντιπεριφέρειας»…

…«Δεν μπορεί να αντικαθιστά η να υποκαθιστά τις νέες δομές»

Τι κρύβεται πίσω από την βεβιασμένη ενέργεια του Παχατουρίδη; Πως και γιατί «χάλασαν» οι άριστες σχέσεις με τον ΑΣΔΑ; «Οφείλετε μια πειστική εξήγηση κ.Δήμαρχε»

Ο Κώστας Λαλένης ερωτηθείς για την απόφαση Παχατουρίδη να αποχωρήσει ο Δήμος Περιστερίου από τον ΑΣΔΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ.Παχατουρίδης αφού επί οκτώ χρόνια υπήρξε θερμός υποστηρικτής του ΑΣΔΑ και ομογάλακτος των διοικήσεών του στις οποίες όχι μόνο συμμετείχε αλλά και καθόριζε την σύνθεσή τους με την ψήφο του, αποφάσισε όψιμα να αποχωρίσει.

Ο ένας λόγος είναι προφανής. Η αδυναμία του να ανταπεξέλθει στην ετήσια εισφορά του δήμου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ ετησίως.

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος σήμερα με αποκλειστική ευθύνη του κ.Παχατουρίδη δεν του δίνει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει ούτε και σε συμβατικές του υποχρεώσεις. Η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί με την επικείμενη υπαγωγή του δήμου στο καθεστώς επιτήρησης.

Προφανώς υπάρχει και άλλος λόγος για την στάση αυτή του κ.Παχατουρίδη, τον οποίο πρέπει να μας γνωστοποιήσει ο ίδιος.

Είναι προφανές ότι ο δήμος Περιστερίου στην οκταετία Παχατουρίδη δεν απεκόμισε αντίστοιχα οφέλη σε σχέση με τα 4.000.000 Ευρώ που κατέβαλε στον ΑΣΔΑ.

Η πλατεία του περίφημου «Κούρου του Ισορροπιστή» η οποία κόστισε το εξωφρενικό ποσό των 450.000 Ευρώ, και η αναμόρφωση του στρατοπέδου Καραϊσκάκη στην Νέα Ζωή ήταν η συνδρομή του ΑΣΔΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο.κ.Παχατουρίδης ας αποφασίσει μόνος του όπως έστρωσε θα κοιμηθεί.

Τώρα σε ότι αφορά τον ΑΣΔΑ , θεωρώ ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη»,

πρέπει να μετασχηματισθεί σε ένα σύνδεσμο-εργαλείο υποβοήθησης του έργου της Αντιπεριφέρειας ,με την τεχνογνωσία, τις δομές και το προσωπικό που διαθέτει και κυρίως σε ότι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος π.χ. Ποικίλο όρος. και τις νέες μορφές ενέργειας.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει πλέον να λειτουργεί με το μέχρι σήμερα υφιστάμενο καθεστώς και δεν μπορεί να αντικαθιστά και να υποκαθιστά τις νέες υπάρχουσες δομές του «Καλλικράτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου