Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κώστας Λαλένης:"κύριε δήμαρχε μην κλείνετε βρεφονηπιακούς σταθμούς"

Το Περιστέρι έχει ανάγκη από νέους σταθμούς.

Πότε θα πληρώσετε κύριε δήμαρχε τα δεδουλευμένα 45 ημερών των εργαζόμενων στους σταθμούς;

Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» κληθείς να σχολιάσει τη σύμπτυξη βρεφονηπιακών σταθμών δήλωσε:

«Ο δήμαρχος, με πρόσχημα την ακαταλληλότητα κτιρίων -την οποία «ανακάλυψε» με καθυστέρηση 9 ετών-επιχειρεί να κλείσει βρεφονηπιακούς σταθμούς. Βαφτίζει το κλείσιμο «συγχώνευση» η «μεταστέγαση».Όπως πάντα, έτσι και τώρα, λέει μόνο το μέρος της αλήθειας που τον βολεύει.

Έχω πει πολλές φορές ότι κτιριακές εγκαταστάσεις που στεγάζουν κάποιους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ακατάλληλες. Τότε όμως ο δήμαρχος, τα έβρισκε όλα καλά. Τι άλλαξε; Μήπως η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν κονδύλια; Θα ανοίξει όσους σταθμούς θα κλείσει; Μήπως ο δήμαρχος θα πρέπει, να παραδεχτεί ότι δεν έχει χρήματα λόγω της αλόγιστης σπατάλης του παρελθόντος; Να μας πει πόσα καρουσέλ θα φέρει τα Χριστούγεννα για να καταλάβουμε πόσες κοινωνικές παροχές θα κόψει.

Που θα τακτοποιηθούν τα βρέφη και τα νήπια των Περιστεριωτών κύριε δήμαρχε; Διερωτηθήκατε εάν τα νέα ζευγάρια έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικούς σταθμούς; Ελπίζω να το ξανασκεφθείτε κύριε δήμαρχε.

Πότε θα πληρώσετε τα δεδουλευμένα 45 ημερών των εργαζόμενων στους σταθμούς κύριε δήμαρχε;

Αντιλαμβάνεστε τώρα σε τι κατάσταση φέρατε τον δήμο με τα χρέη που τον έχετε φορτώσει;

Κώστας Λαλένης: «Οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν διαπραγματεύονται την προσωπική και την εθνική τους αξιοπρέπεια»



Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων πολιτών» δήλωσε:

« Η μαζικές συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της χώρας αποτελεί μια νέα παράμετρο στις πολιτικές εξελίξεις.

Πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο, το οποίο μπορεί να ακολουθεί το παράδειγμα των Ισπανών στην ουσία όμως τροφοδοτείται από το αίσθημα αυτοσυντήρησης λόγω της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης του λαού.

Το κίνημα είναι αυθόρμητο, ποικιλόχρωμο ιδεολογικά και πολιτικά θέλω να πιστεύω ακηδεμόνευτο. Με τα παραδοσιακά κριτήρια ,το κίνημα των «αγανακτισμένων» μοιάζει απολίτικο. Στην πραγματικότητα είναι βαθειά πολιτικό και με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Πηγάζει από τα σπλάχνα της κοινωνίας και απηχεί την εξέγερση της σιωπηλής πλειοψηφίας που βλέπει να απειλούνται τα στοιχειώδη της αξιοπρεπούς διαβίωσης και το πολιτικό σύστημα ανίκανο να τα εγγυηθεί.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, πέρα και έξω από κόμματα, διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να ονειρεύονται. Ζητούν μέλλον. Πολλά πράγματα άλλαξαν από έναν ακομμάτιστο, όμορφο αγώνα. Το αίτημά τους είναι υποχρέωση του πολιτικού συστήματος.

Έχω επισημάνει αρκετές φορές τα λάθη του παρελθόντος. Λάθη που φτάνουν στα 1974. Τότε άνοιξε η πληγή, η οποία σήμερα έγινε αιμορραγία. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μικροκομματικά συμφέροντα.

Πρέπει εκείνες να αντιλαμβάνονται την κοινωνία και να είναι μπροστά. Άλλωστε, για να έχουν μέλλον θα πρέπει να έχει μέλλον η κοινωνία στην οποία απευθύνονται.

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η χώρα, δίνουμε όλοι εξετάσεις. Βλέπουμε το δρόμο που μας δείχνουν τα νέα παιδιά και όχι το δάχτυλο. Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να περπατήσουμε μαζί τους το δρόμο του αγώνα, γιατί γνωρίζουμε ότι στο τέλος, ο δρόμος του αγώνα συναντά το δρόμο της ευημερίας.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι πολιτικοί στο σύνολό τους πρέπει να λάβουν σοβαρά και άμεσα υπ όψιν τους το κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών, οι οποίοι δεν διαπραγματεύονται την προσωπική και την εθνική τους αξιοπρέπεια, πριν είναι αργά».

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ο Νίκος, το blog του και τα σενάρια



Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» κληθείς να σχολιάσει ανάρτηση σε blog αναφορικά με προσπάθεια εντοπισμού όσων διέρρευσαν μέρος τοποθετήσεων στελεχών της παράταξης κατά τη διάρκεια της εκλογο-απολογιστικής ολομέλειας που διεξήχθη πρόσφατα δήλωσε:

«Ακόμη και πρωτάρηδες δημοσιογράφοι, προσπαθούν να αποκτήσουν πηγές για να έχουν ρεπορτάζ από συνεδριάσεις που είναι κλειστές.

Είναι γνωστό στο δημοσιογραφικό κόσμο ότι όπου δεν φτάνουν οι κάμερες, φτάνουν οι πηγές και οι διαρροές.

Όποια εφημερίδα και αν πάρουμε, θα διαβάσουμε ρεπορτάζ που είναι βασισμένα σε πληροφορίες.

Γι αυτό, είναι τουλάχιστον αφελές να αναρτάται ένα κείμενο σε αυτή την κατεύθυνση.

Και επειδή ως επικεφαλής της παράταξης, γνωρίζω τις απόψεις των στελεχών, μπορώ να γνωρίζω και από που προέρχονται οι διαρροές, άλλωστε ό,τι ελέχθη από τους ομιλητές και εμένα, ελέχθη στο «πλήρες φως» και δεν υπήρχε λόγος διαρροών.

Λυπάμαι που ως καρδιολόγος, κάνω μαθήματα δημοσιογραφίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά όταν ορισμένοι κρύβονται πίσω από έναν κλάδο για να συκοφαντήσουν ανθρώπους και να ξετυλίξουν τα κουβάρια του παρασκηνίου, τότε τα μαθήματα δημοσιογραφίας είναι αναγκαία.

Όπως έχω ξαναπεί οι σεναριογράφοι της επόμενης ημέρας, καλά θα κάνουν να αλλάξουν σενάριο, πρωταγωνιστές και σκηνικά.

Όσο και αν στήνεις σενάρια στο παρασκήνιο Νικολάκη, να είσαι βέβαιος ότι το σενάριο του προσκηνίου, το σενάριο της επόμενης ημέρας, δεν σε έχει συμπεριλάβει στους πρωταγωνιστές. Αυτό, πρέπει να το κατανοήσεις και εσύ και όσοι είναι γύρω σου.

Αναφορικά με την διαφήμιση που επιδιώκεις να σου κάνω κατονομάζοντας την ιστοσελίδα σου, δεν θα σου κάνω την χάρη.

Διάβασα με ενδιαφέρον το κείμενο ενός θυμωμένου ανθρώπου. Αντιλαμβάνομαι τον θυμό σου και την αμηχανία σου και από τους χαρακτηρισμούς σου και από τον τρόπο γραφής σου, αλλά η παιδεία μου δεν μου επιτρέπει να σε ακολουθήσω σε αυτό το επίπεδο της δημόσιας αντιπαράθεσης.

Νικολάκη, εάν παρακολουθούσες τα δημοτικά συμβούλια, θα γνώριζες και τους αγώνες που έχω δώσει γι αυτά που με κατηγορείς για την πόλη και για τον τόπο.

Περιμένω το άρθρο σου με τη φωτογραφία σου. Όποιος θέλει να πρωταγωνιστήσει πρέπει να κριθεί από το λαό και όχι να κρύβεται πίσω από την ανωνυμία ενός blog γράφοντας ανακρίβειες.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Μόνο όταν γράψεις με το όνομά σου και τη φωτογραφία σου. Όπως κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι στα sites όλης της χώρας".

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Blog σεναρίων και ασκούμενοι… σεναριογράφοι





Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας”, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες αναρτήσεις σε blog για την πιθανότητα κοινής δράσης των συνδυασμών Λαλένη – Κελάφα με ταυτόχρονη παραίτηση των δυο επικεφαλείς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι σεναριογράφοι της επόμενης ημέρας, πρέπει να αλλάξουν πρωταγωνιστές, σενάριο και σκηνικά.

Το σήριαλ «επόμενη ημέρα στο Περιστέρι» το οποίο ετοιμάζουν ορισμένοι εδώ και αρκετό καιρό έχει σημαντικά κενά και ατέλειες.

Εκείνοι που εμφανίζουν τον τρόπο προώθησης του εκλεκτού τους υποψηφίου, θα μείνουν εκεί που εξυφαίνουν τα σχέδια τους. Στο παρασκήνιο, πίσω από τον λαό της πόλης.

Και αυτό γιατί γνωρίζουν καλά ότι υπάρχουν διαδικασίες ανοιχτές.

Ο λαός, γνωρίζει. Δεν εκβιάζεται και δεν πείθεται με ψευτοδιλήμματα.

Θέλει καθαρές προτάσεις.

Όποιος επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του Δημαρχείου, πρέπει προηγουμένως να ανοίξει τις πόρτες των Περιστεριωτών. Και αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρα, στο φως και με προτάσεις.

Συνενόχους στη «διάρρηξη» που επιχειρούν δεν θα βρουν.

Αναφορικά δε, με τους ασκούμενους… συγγραφείς πολιτικών σεναρίων, που προέκυψαν εσχάτως, ας γνωρίζουν ότι η ιστορία δεν παραποιείται.

Γι’ αυτό, όταν γράφουν θα πρέπει να είναι σίγουροι για τα γεγονότα, ή να έχουν εμπιστοσύνη στους απεσταλμένους τους, στους τόπους που γράφεται η ιστορία.

Αλλιώς, είτε εκτίθενται είτε παραποιούν εσκεμμένα τα γεγονότα.

Σε αυτούς, απαντώ πως οι αναρτήσεις σε blog που με εμφανίζουν να αποποιούμαι ευθυνών ή να κατηγορώ συγκεκριμένους παράγοντες για συγκεκριμένους λόγους, είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Όταν θέλουν ρεπορτάζ ας μην απουσιάζουν.

Αυτό είναι το πρώτο μάθημα δημοσιογραφίας.

Το δεύτερο μάθημα αφορά τη διασταύρωση των στοιχείων. Ειδικά όταν πρόκειται να αναφερθούν σε πρόσωπα.

Σε διαφορετική περίπτωση, τα δημοσιεύματα έχουν στόχο την παραπλάνηση των αναγνωστών τους και τη δυσφήμηση του προσώπου στο οποίο αναφέρονται.

Αυτό βέβαια, λύνεται νομικά και όχι δημοσιογραφικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους όποιοι νεόκοποι και μη, επιθυμούν να πρωταγωνιστούν ας έρθουν στο φως. Τα σενάρια που γράφουν στο σκοτάδι, θα μείνουν στο σκοτάδι. Δεν «παίζουν» στο Περιστέρι. Ιδού η Ρόδος...»

Κώστας Λαλένης: «Οι ένοχοι επιλέγουν την φυγή»


Ο Κώστας Λαλένης με τον Κώστα Ασκούνη

Ο Συνδυασμός «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» την Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, πραγματοποίησε την απολογιστική ολομέλειά του, στο Κ.Υ.Β.Ε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα από στελέχη και μέλη της παράταξης. Στην ολομέλεια παρευρέθη και εισηγήθηκε εκ μέρους του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης. Στη συνεδρίαση προήδρευσε το ιστορικό στέλεχος της παράταξης Χρήστος Γιαννόπουλος Ο κ. Ασκούνης μεταξύ άλλων έπλεξε το εγκώμιο του Κώστα Λαλένη, για το ήθος, τις ικανότητές του και την προσφορά του και επεσήμανε τη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπό του. Κλείνοντας την ομιλία του, μεταξύ άλλων είπε: « Κώστα σε σένα έπεσε ο κλήρος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να εγγυηθείς την ενότητα , να ανασυγκροτήσεις την παράταξη με ικανό επιτελείο, νέους ανθρώπους, και με πρωτοβουλίες και δράσεις να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις νικηφόρας πορείας του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές». Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας, ο επικεφαλής κ. Κώστας Λαλένης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη, αλλά και την πρώην γραμματέα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους στους αγώνες του συνδυασμού, δοθέντος ότι επισκέφτηκαν τρείς φορές το Περιστέρι για να στηρίξουν την παράταξη. Ο κ. Λαλένης αναφέρθηκε ωστόσο και στις ηχηρές απουσίες. «Υπάρχουν ηχηρές απουσίες αλλά δεν εκπλήσσομαι» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Όποιος δεν θέλει να ακούσει κριτική γιατί νιώθει ένοχος, είναι λογικό να επιλέγει τη φυγή». Στη συνέχεια ο κ. Λαλένης έκανε αναδρομή της πορείας του Συνδυασμού, από το 2002 έως σήμερα. Αναφέρθηκε διεξοδικά στις αιτίες της εκλογικής ήττας, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε δύο φορές, ενώ επέκρινε τη στάση του πρώην δημάρχου Θ. Δημητρακόπουλου για το 2002, όταν προσπάθησε να δημιουργήσει διασπαστικό ψηφοδέλτιο, αλλά και πρόσφατα, για την αρνητική του στάση στην υπόδειξη, από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας Λαλένη. Αιχμές εμμέσως πλην σαφώς άφησε και για την «ένοχη αδράνεια και ουδετερότητα» της γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής, η οποία την τελευταία τετραετία, δεν βοήθησε το συνδυασμό ούτε από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, ούτε από την θέση της γραμματέως της Ν.Ε, όπως είχε υποχρέωση να πράξει, αλλά και για ένοχη αδράνειά της κατά την προεκλογική περίοδο. Επ’ αυτού, υπενθύμισε διάφορα γεγονότα για τα οποία η στάση της γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής ελέγχεται, καθώς άγγιξε τα όρια της εύνοιας προς διασπαστικό συνδυασμό. Είναι προφανές, ότι μετά την άρνησή της να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιό μας και της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, επέλεξε να έχει καλές σχέσεις και με τους διασπαστές. Ο κ. Λαλένης, πρόσθεσε, ότι εκτός της γραμματέως, υπήρξαν και ορισμένοι άλλοι που κράτησαν περίεργη στάση καθώς από τη μια έλεγαν ότι θα μπουν στο ψηφοδέλτιο και από την άλλη διέρρεαν ότι θα ηττηθούμε. Οι ίδιοι, αφού δυσφήμησαν το συνδυασμό, λιποτάκτησαν και μάλιστα ήθελαν και στήριξη γιατί βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Επίσης, ο κ. Λαλένης, άκουσε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των στελεχών και δεσμεύτηκε για υιοθέτηση προτάσεών τους, στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής του Συνδυασμού.
Αποψη της κατάμεστης αίθουσας του Κ.Υ.Β.Ε

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, τα στελέχη και μέλη της παράταξης, άφησαν αιχμές σε βάρος του ΠΑΣΟΚ , γιατί έδωσε το χρίσμα στον κ. Λαλένη λίγο πριν από τις εκλογές, αλλά και γιατί δεν αντιμετώπισε δυναμικά τις διαρροές σε βάρος του συνδυασμού και τη στάση τοπικών και κεντρικών στελεχών. Μάλιστα ορισμένοι ομιλητές, κατήγγειλαν τους κυρίους Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο, Ανδρουλάκη και την κ. Κατσέλη, ότι ενίσχυσαν το διασπαστικό ψηφοδέλτιο και πως δεν παραβρέθηκαν σε καμία εκδήλωση του επίσημου συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λαλένης, κλείνοντας τις εργασίες της ολομέλειας, κατέθεσε δέσμη προτάσεων για την ανασύνταξη της παράταξης και τη δυναμική παρουσία της, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων και κυρίως την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης του δήμου, καθώς και με επίσημα στοιχεία του κράτους πλέον, βρίσκεται στη χειρότερη δυνατή θέση, λόγω των επιλογών του κ. Παχατουρίδη και της διοίκησής του.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Kώστας Λαλένης: «Οι ύβρεις δεν αποπληρώνουν δάνεια κ. Δήμαρχε. Σπείρατε χρέη θα θερίσετε πτώχευση»



Ο συνδυασμός «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας» με αφορμή την υβριστική επίθεση του δημάρχου στον επικεφαλής της παράταξής μας κ. Κώστα Λαλένη, ανακοινώνει τα εξής:

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 19.5.2011, ο κ. Παχατουρίδης, έχασε την ψυχραιμία του – από τις αλήθειες που ειπώθηκαν για τα οικονομικά του δήμου - και φανερά εκνευρισμένος και αρνούμενος να κατανοήσει ότι η αντιπολίτευση ασκεί θεσμικό ρόλο, εξαπέλυσε σφοδρή, προσωπική επίθεση στον επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας», Κώστα Λαλένη.

Η επίθεση του δημάρχου, άγγιξε τα όρια του ρατσισμού και πέρασε τα όρια της ύβρης.

Επίσης, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον υπουργό Εσωτερικών ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τα χρέη των δήμων.

Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει λόγω των οικονομικών στοιχείων που φέρνουν στη δημοσιότητα οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αντιλαμβανόμαστε το άγχος και την αγωνία του, γιατί τα επίσημα έγγραφα... τσαλακώνουν το επικοινωνιακό προφίλ του.

Ωστόσο, υπενθυμίζουμε στον κ. Παχατουρίδη, ότι οι ύβρεις και οι προσωπικές επιθέσεις δεν θα αλλάξουν το βιοτικό επίπεδο των Περιστεριωτών, τους οποίους συνεχώς επικαλείται.

Μακάρι να είχαμε άδικο, αλλά δυστυχώς για την πόλη έχουμε δίκιο.

Αντί για ρατσιστικές επιθέσεις, θα ήταν προτιμότερο να ζητήσει συγνώμη από τους... πολίτες της καρδιάς του, για τα οικονομικά δεινά που ο ίδιος και στελέχη της παράταξής του, επεφύλαξαν για την πόλη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όλα άρχισαν από άρθρο του κ. Λαλένη για τα οικονομικά του δήμου.

Στο άρθρο αποτυπώνεται η αλήθεια για τον οικονομικό κατήφορο της πόλης, με στοιχεία.

Ο κ. Λαλένης παρέπεμπε σε έγγραφα του δήμου, τα οποία φέρουν την υπογραφή του δημάρχου και αποδεικνύουν τη δυσχερή θέση της πόλης με ευθύνη του ίδιου.

Στο άρθρο – με στοιχεία που παρουσιάστηκαν και κατά την προεκλογική περίοδο – απεδείκνυαν ότι ο κ. Παχατουρίδης γνώριζε για το χρέος, αλλά και για τον τρόπο που εμφάνιζε το έλλειμμα σαν πλεόνασμα (το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο www.lalenis.blogspot.com στο www.westview.gr και στο www.peristerinews.gr με τίτλο «Λυπάμαι που επιβεβαιώθηκα. Δυστυχώς κ.Παχατουρίδη πτωχεύσατε το δήμο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παχατουρίδης εξοργίστηκε στην αναφορά «οι Παχατουρίδηδες έφεραν το μνημόνιο στην Ελλάδα»

Σαφώς η φράση είναι πολιτική και αναφέρεται στην ανα την Ελλάδα διοίκηση αξιωματούχων, που με τις πολιτικές τους και την σπατάλη τους υποθήκευσαν το μέλλον των δήμων, των δημόσιων οργανισμών, και της χώρας, κάτι που εσκεμμένα παραβλέπει ο δήμαρχος.

Διερωτόμαστε γιατί η συγκεκριμένη αναφορά ενοχλεί τον κ. Παχατουρίδη τώρα και όχι προεκλογικά, που λεγόταν κατα κόρον;

Δεν τον ενοχλούσε τότε που διακυβευόταν η επανεκλογή του και τον ενόχλησε τώρα;

Μήπως η δικαίωσή μας είναι αυτή που τον εξοργίζει και επιχειρεί να δώσει προσωπική χροιά στην παραπάνω καθαρά πολιτική φράση;

Μήπως αναζητεί τρόπους να μας φιμώσει;

Ό,τι και αν προσπαθήσει να κάνει ο έλεγχος είναι πια σε άλλους φορείς.

Όσο και αν προσπαθήσει να μας φιμώσει, τα στοιχεία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Προφανώς το άρθρο του κ. Λαλένη – και οι αλήθειες που ανέφερε - έκανε τον δήμαρχο να χάσει την ψυχραιμία του και να εξαπολύσει προσωπική επίθεση στον κ. Λαλένη, στον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση, σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, και σε όσους παρουσιάζουν από τη θέση που κατέχουν, οικονομικά στοιχεία του δήμου Περιστερίου.

Ο δήμαρχος έφτασε στο σημείο να εκφράσει ρατσιστικές απόψεις, του τύπου, «εγώ είμαι Περιστεριώτης», «αποβάλλοντας» τον κ. Λαλένη από την πόλη και όσους δεν γεννήθηκαν σε αυτήν αλλά και ολοκληρωτικές απόψεις του τύπου «εμένα με ψηφίζει η κοινωνία» και άρα μπορεί να συμπεριφέρεται ως… Λουδοβίκος 14ος.

Κραδαίνοντας, το άρθρο, ύβριζε τόσο τον κ. Λαλένη, όσο και τον κ. Ραγκούση, του οποίου τις ανακοινώσεις αποκάλεσε «μούφα»!

Αντιλαμβάνεται κανείς το επίπεδο στο οποίο κατεβάζει το δημοτικό συμβούλιο ο πρώτος πολίτης της πόλης, με τις πρωτοφανείς εκφράσεις του!.

Αντί να ζητήσει συγνώμη, αρνήθηκε το υπέρογκο χρέος που φόρτωσε στους πολίτες και αμφισβήτησε επίσημα στοιχεία που φέρουν ακόμη και την υπογραφή του.

Σε καμία όμως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – και παρά τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της παράταξής μας , δεν παρουσίασε έγγραφα, τα οποία να δικαιολογούν το τεράστιο χρέος με αντίστοιχα δημοτικά έργα.

Καλούμε τον κ. Παχατουρίδη για πολλοστή φορά, να πει την αλήθεια στους Περιστεριώτες.

Οι ύβρεις δεν αποπληρώνουν δάνεια κ. Δήμαρχε.

Γνωρίζουμε ότι τον ταράσσει η αλήθεια, αλλά στον ίδιο οφείλεται η χείριστη οικονομική κατάσταση της πόλης.

Σπείρατε ανέμους και θερίζετε θύελλες κ. δήμαρχε.

Σπείρατε χρέη, θα θερίσετε πτώχευση.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Η αντιπολίτευση έχει θεσμικό ρόλο και λέμε στον κ. Παχατουρίδη ότι ο έλεγχός που ασκούμε πηγάζει από τη θέση που μας ανέθεσε ο Περιστεριώτικος λαός.

Όσο και αν τον ενοχλεί, θα πρέπει να εξοικειωθεί με τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, την οποία, δεν σέβεται με τις απόψεις που εκθέτει, δίνοντας κακό παράδειγμα στη νεολαία.

Αναφορικά με ορισμένους που απαιτούν από εμάς, να πούμε όσα εκείνοι θέλουν για να μας κατηγορήσουν στη συνέχεια, τους επισημαίνουμε ότι στην Ελλάδα, ακόμη υπάρχουν πολιτικοί φορείς τα μέλη των οποίων δεν φορούν στολές και μπαλάσκες.

Δυστυχώς, αναζητούν στρατιωτάκια και επαγγελματικά στελέχη σε λάθος χώρους.

Ας αλλάξουν τακτική και ας μην κάνουν όσα κατηγορεί ο δημοκρατικός λαός με μανδύα άλλου χρώματος.


Επίκαιρο δημοσίευμα στο «Καρφί του Σαββάτου» 21.5.11

Τέλος τα... λούσα!

Τι σημαίνει όμως όταν λέμε «συμμόρφωση»; Σημαίνει ότι οι δήμοι που έχουν χτυπήσει... κόκκινο στα χρέη, θα υποστούν μια σειρά περιορισμών. Δηλαδή παγώνουν οι προσλήψεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που γίνονται με συμβάσεις. Περιορισμός ή κατάργηση θα υπάρξει και στις χρηματοδοτήσεις για δημόσιες σχέσεις, ταξίδια, εκδηλώσεις, αλλά και πάγωμα αναπτυξιακών έργων.

Εν ολίγοις τα «πανηγύρια» και οι γκλαμουράτες εκδηλώσεις, προσφιλείς δραστηριότητες πολλών δημάρχων, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Επιπρόσθετα, οι δήμοι θα αναλάβουν την υποχρέωση να διαθέτουν μέρος ή το σύνολο των εσόδων τους για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος εξυγίανσης και δεν θα μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να πραγματοποιούν έργα, με εξαίρεση εκείνα που αφορούν συντήρηση και επισκευή υφιστάμενων υποδομών. Επιπρόσθετα, αυτό το πρόγραμμα εξυγίανσης θα έχει και ένα χρονοδιάγραμμα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να υλοποιηθούν οι υποχρεώσεις κάθε δήμου.

Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς την δυσχερή θέση στην οποία πλέον βρίσκεται ο δήμος Περιστερίου.

Κώστας Λαλένης

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 1o Φεστιβάλ ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινωνικών φορέων του δήμου Περιστερίου








Ο κ. Κώστας Λαλένης, επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις των 15 φορέων εθελοντισμού στον πεζόδρομο το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Μαΐου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο εθελοντισμός, στις μέρες μας, έχει αποδείξει τη σπουδαιότητα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του.Είναι μια ζωντανή έκφραση αλληλεγγύης,με ιδιαίτερη σημασία στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος και στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνική συνοχή.

Συγχαίρουμε τους φορείς εθελοντισμού για την οργάνωση του 1ου Φεστιβάλ ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινωνικών φορέων του Δήμου μας.

Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και θα το κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό τους για το σημαντικό έργο που πραγματοποιούν".


Σάββατο και Κυριακή 21-22 Μαίου 201

Πεζόδρομος Περιστερίου, Εθνικής Αντιστάσεως

Με αυτό το σύνθημα ,15 εθελοντικές οργανώσεις το Δήμου Περιστερίου σας προσκαλούν στο 1ο Φεστιβάλ ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινωνικών φορέων του Δήμου Περιστερίου.Το Σαββάτο 21 Μαΐου από τις 11.00 π.μ έως τις 4 μ.μ και την Κυριακή 22 Μάιου από τις 9.00 π.μ έως την 1.00 μ.μ σας περιμένουν στο Πεζόδρομο Περιστερίου στην Εθνικής Αντιστάσεως .

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους εθελοντικούς οργανισμούς και το έργο τους στην ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Περιστερίου .Ακόμα, θα παρουσιαστούν δραστηριότητες όπως χορός , δράσεις για παιδιά ,μουσική ,εικαστική έκθεση κοινωνικού design ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία .

Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί :

ΕΔΡΑ , Επιτροπή Ανέργων ,Ε.Ο.Π.Π, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, Κιβωτός , ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ , Κοινωνική Σταυροφορία - Σύλλογος Αιμοδοτών Περιστερίου , Λέσχη 4Χ4 Περιστερίου, Μουσική Αργώ, Περιβαλλογικός Σύλλογος, Ποδηλατικός Σύλλογος Περιστερίου, Σύλλογος για το Μπουρναζί, Συν+άνθρωποι, Το Περιστέρι της Ειρήνης, Τοπικό τμήμα δυτικών προαστίων του συνδέσμου για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ



ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/11 ΣΤΟ ΚΥΒΕ (ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ 1) ΣΤΙΣ 7.30Μ.Μ.. ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.ΚΑΛΩ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΕΝΗΣ

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Κώστας Λαλένης: « Λυπάμαι που επιβεβαιώθηκα». «Δυστυχώς κ. Παχατουρίδη πτωχεύσατε τον δήμο».

Ο δήμος Περιστερίου σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει συνολικό χρέος στο 150% των τακτικών του εσόδων. Ετσι, όχι μόνο δεν έχει την δυνατότητα να πάρει άλλα δάνεια αλλά του επιβάλλεται «Μνημόνιο» ως υπερχρεωμένος δήμος.

Λυπάμαι που έξη μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές επιβεβαιώνομαι.

Ελεγα ότι οι Παχατουρίδηδες έφεραν το «μνημόνιο» στην χώρα και ότι θα ακολουθήσει και το «μνημόνιο» στο Περιστέρι.

Δυστυχώς για την πόλη και τους Περιστεριώτες… πτωχεύσαμε.

Επι σειρά ετών, σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σε δηλώσεις και ανοιχτές ομιλίες μου, στον τοπικό τύπο και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, επεσήμαινα τον οικονομικό κατήφορο, στον οποίο οδηγεί το Περιστέρι ο κ. Παχατουρίδης.

Σχεδόν 8 χρόνια, έλεγα για τον υψηλό δανεισμό. Για τα χρέη και τα δάνεια που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Όλοι οι Περιστεριώτες θυμούνται ότι ανέφερα πως όσα χρήματα δεν δανείστηκαν 2 δήμαρχοι, μαζί τα προηγούμενα 24 χρόνια, τα έχει δανειστεί ο νυν δήμαρχος.

Παρέλαβε χρέος 9.000.000 ευρώ και ξεπέρασε τα 90.000.000 ευρώ.

Εξηγούσα καθημερινά, πως και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Γιατί ο δήμος βρίσκεται στο κόκκινο.

Γι΄ αυτό και οι σημερινές διαπιστώσεις δεν με εκπλήσσουν.

Όταν μια λυόμενη κατασκευή 40τ.μ το λεγόμενο πράσινο σπίτι, στοίχισε στους Περιστεριώτες 160.000 ευρώ, δηλαδή όσο ένα διαμέρισμα, τότε πώς να μην φτάσουμε στη χρεοκοπία;
Όταν μία και μόνο φιέστα, τα περίφημα εγκαίνια του Δημαρχείου τα οποία έγιναν δύο φορές για τις προεκλογικές επικοινωνιακές ανάγκες του δημάρχου στοίχησαν 600.000 ευρώ, όταν εκατοντάδες χιλιάδες πανάκριβα, πολυτελή διαφημιστικά έντυπα -δήθεν για να προβληθεί το έργο του δήμου-, στην πραγματικότητα όμως για να δούμε δεκάδες φωτογραφίες του κ.Παχατουρίδη πεταγόντουσαν κυριολεκτικά στους δρόμους της πόλης, πώς να μην καταρρεύσουμε!

Όταν οι σπατάλες αποτελούσαν καθημερινότητα, πώς να μην φτάσει η πόλη μας στο τελευταίο σκαλοπάτι;

Και μέσα σε όλα αυτά, ο δήμαρχος, συνέχισε να δανείζεται και για να δικαιολογηθεί, παρουσίαζε τα έργα υπουργείων και άλλων φορέων σαν να ήταν δικά του.

Ζητούσα συνεχώς να παρουσιάσει οικονομικά στοιχεία και δεν το έκανε.

Κατά την προεκλογική περίοδο, παρουσίασα στοιχεία με την υπογραφή του σε τηλεοπτικό σταθμό και τα αρνήθηκε όλα.

Είχα παρουσιάσει στοιχεία από τον ισολογισμό της 31/12/ 2009 με την υπογραφή τη δική του και τις υπογραφές του αντιδημάρχου των οικονομικών κ. Λώλου και του διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας κ. Γιαννόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα χρέη ανέρχονται σε 52.093.167 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα λίζινγκ, οι υποχρεώσεις προς τρίτους και τα χρέη των δημοτικών νομικών προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων. Με υπολογισμούς που κάναμε, όλα μαζί, άγγιζαν τα 80.000.000 ευρώ.

Ό δήμαρχος, έλεγε μάλιστα στα κανάλια, ότι έχει πλεόνασμα 2.652.000 ευρώ. Δηλαδή παρουσίαζε για πλεόνασμα, τις δυο μισθοδοσίες των υπαλλήλων, που τον υποχρεώνει ο νόμος να έχει στο ταμείο του!

Ακόμη και πριν από δύο μήνες, στην ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Σταυρούλιας, μέσα από ένα ονειρικό παραλήρημα εξέφρασε στο δημοτικό συμβούλιο την υπερηφάνεια του, γιατί ο δήμος είναι εύρωστος και έχει πλεόνασμα.
Του απάντησα τότε ότι είναι εκτός πραγματικότητας και φαίνεται πως ζει σε άλλη πόλη. Τι λέτε σήμερα κύριε Σταυρούλια;

Ιδού όμως το πραγματικό του έργο της διοίκησης Παχατουρίδη.

Η πτώχευση.

Και δυστυχώς εμφανίστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Σήμερα τι λέει στου πολίτες της… καρδιάς του;

Τολμά να πει για μια φορά την αλήθεια; Ότι δηλαδή χρέωσε εκείνους και τα παιδιά τους για πάρα πολλά χρόνια;

Τολμά να πει ότι οδήγησε το Περιστέρι σε πτώχευση;

Τολμά να πει αυτό που του καταμαρτυρώ τόσα χρόνια, ότι έβαλε το Περιστέρι στην «εντατική»;

Και τώρα πιπιλίζει…άλλη καραμέλα «Δεν μου δίνουν χρήματα δεν μπορώ να κάνω έργο». Το πάρτι .. τελείωσε και πρέπει να το καταλάβει.

Αυτό είναι το έργο του.

Λυπάμαι που δικαιώνομαι, γιατί το ζητούμενο για μένα ήταν είναι και θα είναι να μείνει στις επόμενες γενιές έργο και όχι χρέη.

Όταν επεσήμαινα όμως όσα συνέβαιναν δεχόμουν κριτική.

Πολλοί σιωπούσαν αν και έβλεπαν.

Κάποιοι άλλοι, τοπικοί παράγοντες και νεόκοποι σωτήρες της πόλης, αλλά και παράγοντες άλλων βαθμίδων, δεν ήθελαν να ‘’σπάσουν αυγά’’.

Προτιμούσαν την οδό των δημοσίων σχέσεων. Επέλεγαν τις ισορροπίες από τη ρήξη.

Τα πολιτικά τερτίπια τους, δεν συμβάδιζαν με το σχέδιό μου για μια ευρωπαϊκή πόλη.

Για μια πόλη που δεν θα έχει χρέη πραγματικά και όχι στα λόγια.

Ο Λαλένης ήταν αγκάθι που έπρεπε να αφαιρεθεί, διότι δεν εξυπηρετούσε το «σύστημα» και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο.

Σήμερα τι έχουν να πουν όλοι αυτοί;

Να ξέρουν ότι η οκταετής αλλά και η σημερινή σιωπή τους για το κατάντημα της πόλης είναι εκκωφαντική.

Όσοι έφεραν το δήμο σε αυτή την οικονομική κατάσταση πρέπει να ζητήσουν συγνώμη και να λογοδοτήσουν όπου κριθεί ότι πρέπει να το κάνουν.

Οι υπόλοιποι θα πρέπει να στρέψουν το "ενδιαφέρον" τους σε άλλη πόλη, γιατί έτσι όπως κατάντησαν το Περιστέρι – μαζί με τον δήμαρχο βέβαια – δεν προσφέρεται πια για πολιτικά και άλλα παιχνίδια.

Και επειδή τα όποια δάκρυά τους θα είναι κροκοδείλια, να ξέρουν, ότι στο μέλλον, θα δώσω όσες μάχες χρειαστεί, προκειμένου να αποκαλυφθούν όλα τα βήματα που οδήγησαν το Περιστέρι στη χρεοκοπία και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτά.