Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Video της συνέντευξης του Κώστα Λαλένη στο BLUE SKY

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

Κάνετε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τη συνέντευξη του Κ. Λαλένη στο Youtube

Συνέντευξη του Κώστα Λαλένη στο BLUE SKY μέρος 1

Συνέντευξη του Κώστα Λαλένη στο BLUE SKY μέρος 2

Συνέντευξη του Κώστα Λαλένη στο BLUE SKY μέρος 3

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στον πεζόδρομο Σάββατο 30/10/2010

Επίσκεψη του Κώστα Λαλένη στον πεζόδρομο

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, επισκέφτηκε τον πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, στελέχη και μέλη της παράταξης, καθώς και από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, διένειμαν φυλλάδια με το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Ο κ. Λαλένης, συνομίλησε με καταστηματάρχες και θαμώνες των καταστημάτων.

Στις συζητήσεις κυριάρχησε το ζήτημα της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Λαλένης τόνισε ότι θα προωθήσει άμεσα δέσμη μέτρων για την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στη δέσμη μέτρων, υπογράμμισε ότι θα δώσει νέα πνοή στις επιχειρήσεις, με ανάδειξη του εμπορικού κέντρου, αισθητικές παρεμβάσεις, κίνητρα για ανταγωνιστικότητα, συμβουλές και προβολή.

Ιδιαίτερο βάρος – όπως είπε – δίνει στην κάρτα δημότη, γιατί με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η τοπική αγορά, καθώς με τις εκπτώσεις ωφελούνται καταστήματα και πολίτες.

Επισήμανε ότι ως δήμαρχος και σε συνεννόηση με τον εμπορικό κόσμο της πόλης, θα προβάλλει την τοπική αγορά εκτός διοικητικών ορίων της πόλης, με στόχο η αγορά του Περιστερίου, να προσελκύσει αγοραστικό κοινό από όλο το λεκανοπέδιο.

Επίσης, σημείωσε, ότι το ΚΥΒΕ θα πάψει να είναι οι Βερσαλλίες του απερχόμενου δημάρχου και θα αποδοθεί στους βιοτέχνες.

Ανέφερε παράλληλα ότι θα μειώσει τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων ως μέτρο ανακούφισης και πρόσθεσε ότι οι νέες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλλουν τέλη για 2 χρόνια εάν προσλαμβάνουν άνεργους Περιστεριώτες.


Φωτογραφίες απο την περιοδεία του Κώστα Λαλένη το Σάββατο 30/10/2010 στον πεζόδρομο Περιστερίου.














Συνέντευξη του Κώστα Λαλένη στο BLUE SKY

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY.

Στην έναρξη της συνέντευξης, ο κ. Λαλένης σχολίασε τη νέα απουσία του απερχόμενου δημάρχου από τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αποφύγει τον διάλογο για τα πεπραγμένα του και τη σύγκριση των προγραμμάτων των δυο συνδυασμών.

«Αν και ο κ. Παχατουρίδης κλήθηκε από το κανάλι σας για να συζητήσουμε για τα προβλήματα του Περιστερίου δεν ήρθε. Είναι κάτι που κάνει επανειλημμένως, όταν μας καλούν τα μέσα ενημέρωσης, για να αποφύγει την αντιπαράθεση» τόνισε ο κ. Λαλένης και εξέφρασε την επιθυμία του να κληθεί τηλεφωνικά ο απερχόμενος δήμαρχος και να του παραχωρήσει το μισό τηλεοπτικό χρόνο που έχει ο ίδιος στη διάθεσή του.

Η λιποταξία του κ. Παχατουρίδη σχολιάστηκε και από τους συντελεστές της εκπομπής, καθώς τους εμπαίζει επί μέρες λέγοντας πως θα συμμετάσχει στην εκπομπή και τελικά δεν εμφανίζεται προκαλώντας πρόβλημα στο πρόγραμμα του καναλιού.

Στη συνέχεια ο κ. Λαλένης, αναφερόμενος στο θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από τις συστάσεις του διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου για την κατάργηση των ΚΑΠΗ, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για κοινωνική παροχή και θα αυξήσει τον αριθμό τους και θα διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ο κ. Λαλένης υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια που ήταν αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ από το 1999 έως το 2002 τα διπλασίασε.

«Παρέλαβα 4 και παρέδωσα 8» είπε και σημείωσε ότι τόσο τα ΚΑΠΗ όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αποτελούν προτεραιότητα για τον ίδιο.

Υπογράμμισε ότι είχε παραλάβει 10 βρεφονηπιακούς σταθμούς και παρέδωσε 13 και δεσμεύτηκε για κατάργηση των τροφείων που επέβαλε ο απερχόμενος δήμαρχος, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για στήριξη της οικογένειας, των νέων γονέων και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Όσον αφορά το χρέος των 90.000.000 ευρώ, είπε ότι η υπερχρέωση είναι πλέον ένα γνωστό σε όλη την Ελλάδα θέμα, καθώς το Περιστέρι είναι στους πρώτους δήμους στη λίστα της ΚΕΔΚΕ με τους πιο χρεωμένους δήμους.

Κατήγγειλε τις σπατάλες του απερχόμενου δημάρχου και την τακτική του υπερβολικού δανεισμού που έχει φέρει σε δεινή θέση την πόλη, αλλά και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Αναφερόμενος στην τοπική οικονομία ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι θα προωθήσει άμεσα την κάρτα του δημότη.
«Με την κάρτα του δημότη, οι Περιστεριώτες θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από καταστήματα της πόλης με έκπτωση. Έτσι, ο Περιστεριώτης θα έχει όφελος» τόνισε ο κ. Λαλένης και συμπλήρωσε: «Με τον τρόπο αυτό ο δημότης, θα παραμείνει στην τοπική αγορά και άρα θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων».

Τέλος, ο κ. Λαλένης, στο μήνυμά του, ζήτησε την εμπιστοσύνη των Περιστεριωτών για να σταματήσει ο οικονομικός κατήφορος και να μπει η πόλη σε αναπτυξιακή τροχιά.

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Κώστα Λαλένη στους Πόντιους


Αγαπητοί συμπολίτες

Είναι γνωστό ότι οι μικρασιατικές μου ρίζες, με ευαισθητοποιούν σε θέματα παραδόσεων.

Σε θέματα που αρχίζουν να ξεχνούν οι μεγαλύτεροι και αγνοούν οι νεότεροι.

Η ιστορία μας, είναι η κληρονομιά μας.

Είναι το λαμπρό παρελθόν, που μας κάνει υπερήφανους στο παρόν και το μέλλον.

Ο πολιτισμός μας είναι αξιοζήλευτος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο ποντιακός πολιτισμός, έκανε την Ελλάδα ακόμη πιο υπερήφανη.

Η υπερηφάνεια των Ποντίων ήταν, είναι και θα είναι το φωτεινό παράδειγμα για τους απανταχού Έλληνες.

Είναι το παράδειγμα έντιμου αγώνα, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας που επικαλούμαστε όλοι, όταν θέλουμε να αναδείξουμε το ελληνικό μεγαλείο.

Στον δήμο μας - όπως σε όλη τη χώρα – η παρουσία της δημιουργίας σας είναι ορατή.

Η ιστορία των Ποντίων στην πόλη μας είναι το σταυροδρόμι, που συναντάται το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της εντιμότητας και της αγωνιστικότητας.

Είναι το ισχυρό επιχείρημα στις διηγήσεις για την υπερηφάνεια στις περιηγήσεις της ιστορίας.

Με αυτή την επιστολή, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι ο ποντιακός πολιτισμός και η προσφορά του στην πόλη και τη χώρα, θα αναδειχθούν.

Γιατί οι πρεσβύτεροι πρέπει να θυμούνται και οι νέοι να μαθαίνουν για την κληρονομιά μας, από τη μια μέχρι την άλλη άκρη της γης.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας προκειμένου να υλοποιήσω, όσα χρωστάμε στην ιστορία και τον πολιτισμό σας.

Με εκτίμηση

Κώστας Λαλένης

Υπ. Δήμαρχος

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Κ. Λαλένης: ΟΧΙ στη συντήρηση ΝΑΙ στη νέα προοδευτική δημοτική συνεργασία

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων μετά τη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου στη Μητρόπολη.

Στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση και αμέσως μετά, συνομίλησε με δημότες σε καφέ της περιοχής, για τα προβλήματα της πόλης.

Στο μήνυμά του, ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι «και σήμερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πόλη και χώρα, χρειάζεται ενότητα για να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες». Επίσης κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου «στις 7 του Νοέμβρη, να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στη συντήρηση, που υπερχρέωσε το δήμο και ένα μεγάλο ΝΑΙ στη συμπόρευση για μια νέα δημοτική συνεργασία».

Τον κ. Κώστα Λαλένη, συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, καθώς και στελέχη της παράταξής του.

Επίσης, τον κ. Λαλένη συνόδευαν οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης και Κώστας Γείτονας και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Λούκα Κατσέλη.

Κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία που θέλετε για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος








Ο επερχόμενος και ο απερχόμενος δήμαρχος.... τί να κοιτάει άραγε;







































ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ




28.10.10

Aγαπητοί Κύριοι

Έλαβα γνώση του «ερωτηματολογίου σας προς υποψηφίους Δημάρχους» σχετικά με τις ήπιες μορφές μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον.

Έπ' ευκαιρία σας συγχαίρω για την όλη προσπάθεια που κάνετε για την διάδοση της ποδηλατοκίνησης και σας πληροφορώ ότι παρακολουθώ την προσπάθεια σας και είμαι αρκετά ενήμερος των ενεργειών σας.

Σας αναφέρω, ότι ο Δημοτικός Συνδυασμός του οποίου ηγούμαι έχει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ποδηλατοκίνησης και της δημιουργίας ποδηλατοδρόμων στον Δήμο Περιστερίου με προτάσεις που έχω ήδη καταθέσει δημόσια και στις προηγούμενες εκλογές του 2006. Δυστυχώς στις προηγούμενες εκλογές το εκλογικό αποτέλεσμα μας έφερε στην θέση της Μείζονος Αντιπολίτευσης και δεν μπορέσαμε να τις εφαρμόσουμε. Ευελπιστούμε στις παρούσες εκλογές να αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου και να αρχίσουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα μας σχετικά με ήπιες μορφές μετακίνησης στο αστικό και στο περιαστικό περιβάλλον του Δήμου μας.

Εν συντομία οι ενέργειες μας θα είναι οι εξής.

1ον Ολοκλήρωση και επαναφορά του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον Δήμο μας που έχει μελετηθεί από το ΕΜΠ και έχει υλοποιηθεί εν μέρει από τον ΑΣΔΑ πριν το 2002. Δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου όχι μόνο δεν ολοκλήρωσε το υπάρχον δίκτυο αλλά τουναντίον το κατήργησε.

2ον Επέκταση του αναφερόμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων προς τους όμορους Δήμους και προς το Πάρκο Αντώνη Τρίτση που αποτελούν ενδοαστικό και περιαστικό χώρο πρασίνου στην Δυτική Αθήνα.. Απώτερος σκοπός η ποδηλατική σύνδεση του Δήμου μας με τους όμορους Δήμους και το κέντρο της Αθήνας.

3ον. Παρότρυνση και διευκόλυνση των δημοτών να χρησιμοποιούν ποδήλατο για την μετάβαση τους προς τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ με την δημιουργία ειδικών χώρων για την ασφαλή φύλαξη των ποδηλάτων με σύγχρονες κατασκευές.

4ον. Ενταξη του δήμου μας στο Δίκτυο Πόλεων φιλικών προς το Ποδήλατο και αρχίζουμε άμεση συνεργασία με το ΕΜΠ και όποιο άλλο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα προάγει τεχνογνωσία σχετικά με τις ήπιες μορφές μετακίνησης.

5ον. Εξετάζουμε την δυνατότητα διάθεσης κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων στους δημότες μας σε επιλεγμένους χώρους του Δήμου για τις αστικές τους μετακινήσεις αξιοποιώντας την εμπειρία άλλων δήμων (τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού) πάνω σ' αυτή την διαδικασία.

6ον. Γνωρίζουμε ότι η προώθηση της ποδηλατοκίνησης σε πυκνοδομημένους δήμους όπως το Περιστέρι είναι δύσκολο εγχείρημα και τον λόγο αυτό ξεκινούμε άμεσα προγράμματα ευαισθητοποίησης της των δημοτών για την χρήση του ποδηλάτου δημιουργώντας ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ στον Δήμο μας που θα έχει την ευθύνη.

-6α. Υλοποίησης επαναλαμβανόμενων ποδηλατικών και πεζοπορικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας, όπως ποδηλατικός γύρος Περιστερίου, επαναλαμβανόμενες ποδηλατικές και πεζοπορικές εκδρομές, ποδηλατικούς αγώνες και δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ήπιας Μετακίνησης κάθε Σεπτέμβριο.

-6β. Συνεργασίας του Δήμου μας με τους ποδηλατικούς συλλόγους του Δήμου μας, την ΕΠΟΣΚ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.

Οικονομικής ενίσχυσης των ποδηλατικών συλλόγων του Δήμου μας για την υλοποίηση εκδηλώσεων που προάγουν την ποδηλατοκίνηση και την πεζοπορία.

6δ. Συνεργασίας με τα σχολεία της πόλης μας για ομιλίες σχετικά με την ποδηλατοκίνηση, την οδική ασφάλεια και την εκμάθηση χρήσης του ποδηλάτου στο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΉΣ ΑΓΩΓΉΣ του Δήμου μας .

Όσα αναφέρω παραπάνω είναι, εν συντομία, αυτά που θα έχουμε την δυνατότητα να προβούμε στην άμεση υλοποίηση τους διότι και το κόστος τους δεν είναι απαγορευτικό και συγχρόνως κατέχουμε την ανάλογη ποδηλατική τεχνογνωσία και κουλτούρα. Στον συνδυασμό μου συμμετέχουν ως υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, στελέχη και μέλη του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ -ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ που από το 2002 δραστηριοποιούνται σε θέματα ποδηλατοκίνησης -πεζοπορίας, αθλητικής ποδηλασίας και αντιμετώπισης οικολογικών προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος και έχουν αποκτήσει αρκετή εμπειρία.

Τελειώνοντας σας αναφέρω ότι τόσο εγώ όσο και τα στελέχη του συνδυασμού μου είμαστε πρόθυμοι σε οποιαδήποτε συνεργασία και υπόδειξη που αφορούν τις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΕΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ Κ.Α.Π.Η


Αγαπητοί συμπολίτες.

Με χαρά και με αίσθημα ευθύνης απευθύνομαι σήμερα σε σας.

Θεωρώ τιμή και υποχρέωσή μου να νιώθω αλληλέγγυος στους ανθρώπους, που έχτισαν την Ελλάδα και άλλαξαν τη μοίρα των παιδιών τους, όσο καμία άλλη γενιά στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Με αυτά τα αισθήματα, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι αλληλέγγυος σε κάθε προσπάθεια, που σκοπό έχει να βελτιώσει τις παροχές της πολιτείας προς την τρίτη ηλικία.

Το απέδειξα και όταν ως αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ την τετραετία 1999 – 2002, εργάστηκα με ζήλο. Αύξησα τότε τα ΚΑΠΗ από 4, που παρέλαβα σε 8.

Προχώρησα σε βελτιώσεις, καθιέρωσα τα δωρεάν θαλάσσια λουτρά, τον κοινωνικό τουρισμό, ενώ η οικονομική πολιτική που ακολούθησα, επέτρεψε τη δωρεάν παροχή ροφημάτων.

Δυστυχώς έκτοτε ο δήμος Περιστερίου έκανε βήματα προς τα πίσω. Ο απερχόμενος δήμαρχος Α. Παχατουρίδης είδε τα ΚΑΠΗ μόνο ως μέσο αυτοπροβολής του και ποτέ ως υποχρέωση ου δήμου.

Από το 2002 έως σήμερα, δεν ιδρύθηκε κάποιο νέο ΚΑΠΗ.

Ο κ. παχατουρίδης άφησε τα υπάρχοντα ΚΑΠΗ στην τύχη τους.

Μάλιστα επέβαλε αντίτιμο, στα ροφήματα, αλλά με παρέμβαση της παράταξής μας, απέσυρε το μέτρο.

Με απόδειξη το προηγούμενο έργο μου και γνώμονα την ευαισθησία, δεσμεύομαι ότι ως δήμαρχος Περιστερίου, θα αυξήσω τα ΚΑΠΗ, θα βελτιώσω τις συνθήκες και θα διευρύνω τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με λειτουργία των ΚΑΠΗ και το Σάββατο που είναι επιθυμία σας και μόνιμο αίτημά σας.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας γιατί θεωρώ ότι σας χρωστάμε πολλά και σας δίνουμε ελάχιστα.

Με εκτίμηση

Κώστας Λαλένης

Υπ.Δήμαρχος

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΛΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ


Αγαπητοί γονείς.

Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε σας, αυτή την δύσκολη συγκυρία, που η κοινωνική αλληλεγγύη και το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας είναι αναγκαίοι όροι για να ανταπεξέλθουμε όλοι και ειδικά όσοι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις στην οικονομική κρίση, που δοκιμάζει τον τόπο μας.

Ως εργαζόμενος, ως γονέας και ως γιατρός, γνωρίζω καλά τις θυσίες των γονιών, για να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους και να συμβάλουν στην οικογενειακή οικονομία. Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που και η γυναίκα είναι αναγκασμένη να είναι ταυτόχρονα νοικοκυρά, μητέρα και εργαζόμενη.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε όλοι ότι η σημερινή δημοτική διοίκηση του Α. Παχατουρίδη, δεν χαρακτηρίζεται από την κοινωνική ευαισθησία που απαιτούν οι καιροί.

Στα οκτώ χρόνια της θητείας του, ο απερχόμενος δήμαρχος δεν αύξησε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – όπως είχε υποσχεθεί - με αποτέλεσμα 1.500 βρέφη να είναι σε ιδιωτικούς σταθμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά επέβαλε τροφεία, επιβαρύνοντας τους γονείς.

Είμαι αποφασισμένος, ως άνθρωπος, ως γιατρός που επί 37 χρόνια εργάζομαι στο Περιστέρι και ως αυριανός δήμαρχος να αλλάξω αυτή την κατάσταση.

Έχω αποδείξει τις προθέσεις μου και την περίοδο 1999 -2002 όταν ως πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών Περιστερίου, κατάφερα να τους αυξήσω από 10 σε 13, χωρίς ποτέ να βάλω τροφεία.

Από τη θέση του υποψήφιου δημάρχου Περιστερίου, δεσμεύομαι απέναντι σας, ότι θα προωθήσω πολιτικές στήριξης της οικογένειας, των νέων γονέων και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Έτσι, η δέσμη πρωτοβουλιών που θα λάβω, περιλαμβάνει την άμεση κατάργηση των τροφείων, αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών,δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού για παιδιά με αναπηρία και αναβάθμιση των υποδομών, με στόχο τη δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όχι πάρκινγκ παιδιών.

Ζητώ την εμπιστοσύνη σας προκειμένου να υλοποιήσω, το όραμά μου, το ελάχιστο δηλαδή χρέος που έχει η δημοτική αρχή απέναντι στα νέα ζευγάρια και την οικογένεια.

Με εκτίμηση

Κώστας Λαλένης

Υπ.Δήμαρχος

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Λαλένης: Έτσι θα αναζωογονήσω την τοπική αγορά

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον FLASH 96



Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη στον ραδιοσταθμό FLASH 96.

Αναφερόμενος στην αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας, ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι θα προωθήσει άμεσα την κάρτα του δημότη, προκειμένου να έχουν έκπτωση οι πολίτες από τα καταστήματα της πόλης, κάτι που σημαίνει ταυτόχρονα, ενίσχυση των επιχειρήσεων.

«Με την κάρτα του δημότη, οι Περιστεριώτες θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από καταστήματα της πόλης με έκπτωση. Έτσι, ο Περιστεριώτης θα έχει όφελος» τόνισε ο κ. Λαλένης και συμπλήρωσε: «Με τον τρόπο αυτό ο δημότης, θα παραμείνει στην τοπική αγορά και άρα θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων».

Ο κ. Λαλένης, υπογράμμισε ότι ήδη έχει συζητήσει το θέμα της κάρτας του δημότη με τον εμπορικό σύλλογο.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι ο δήμος θα προβάλει την τοπική αγορά πέρα από τα διοικητικά όρια της πόλης, με στόχο η αγορά του Περιστερίου, να προσελκύσει αγοραστικό κοινό από όλο το λεκανοπέδιο.

Επιπροσθέτως – όπως είπε ο κ. Λαλένης - θα μειώσει τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων, ενώ οι νέες επιχειρήσεις δεν θα καταβάλλουν τέλη για 2 χρόνια εάν προσλαμβάνουν άνεργους Περιστεριώτες.

Ερωτηθείς για το μνημόνιο επισήμανε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, είναι δήμαρχος του μνημονίου γιατί χρέωσε τον δήμο με περισσότερα από 90.000.000 ευρώ χωρίς να κάνει έργο που να ανταποκρίνεται στο δανεισμό.

Και πρόσθεσε: «Οι παχατουρίδηδες σε όλη την Ελλάδα φέρουν ευθύνη για το μνημόνιο στο βαθμό που τους αναλογεί».

Όσον αφορά τον «Καλλικράτη» υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις, γιατί βάζει τέλος στα φαινόμενα αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης, μειώνει τις σπατάλες και αυξάνει τον αριθμό των αρμοδιοτήτων.

Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική που θα ακολουθήσει, τόνισε ότι το παρελθόν του, αποτελεί εγγύηση για το μέλλον. Και εξήγησε: «Εγώ ήμουν αυτός που διπλασίασε τον αριθμό των ΚΑΠΗ στο Περιστέρι. Το 1999, όταν ανέλαβα αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ ήταν 4 και την τετραετία 1999 – 2002 τα διπλασίασα. Ως πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών, παρέλαβα 10 και παρέδωσα 13. Ο κ. Παχατουρίδης παραδίδει όσους παρέλαβε. Ούτε τα ΚΑΠΗ αύξησε ούτε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Ο κ. Λαλένης κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο ότι επέβαλε τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ 1.500 βρέφη και νήπια είναι σε ιδιωτικούς σταθμούς, γεγονός που επιβαρύνει τις οικογένειες.

Δεσμεύτηκε για άμεση κατάργηση των τροφείων και για σειρά πρωτοβουλιών για την ανακούφιση και στήριξη της οικογένειας, των νέων ζευγαριών και των μονογονεϊκών οικογενειών.

Επίσης, δεσμεύτηκε για αύξηση των ΚΑΠΗ και για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Τέλος, αναφερόμενος στα άτομα με ειδικές ικανότητες τόνισε ότι «θα σταθούμε με ευλάβεια μπροστά στα άτομα με ειδικές ικανότητες και θα βοηθήσουμε κάνοντας όσα πρέπει να καλυτερεύσει η ζωή τους».

Συνέντευξη Κ. Λαλένη στο ALTER

Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, το πρωί της Τετάρτης, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.

Ερωτηθείς, για την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, στην οποία υπάρχει αναφορά για μείωση των ΚΑΠΗ, ο κ. Λαλένης, τόνισε ότι η έκθεση Προβόπουλου είναι τεχνοκρατική και ασχολείται με νούμερα.

«Εμείς, ασχολούμαστε με τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους. Στο κέντρο της πολιτικής μας έχουμε τον άνθρωπο. Εγώ ήμουν αυτός που διπλασίασε τα ΚΑΠΗ στο Περιστέρι.

Το 1999, όταν ανέλαβα αντιπρόεδρος του ΚΑΠΗ ήταν 4 και την τετραετία 1999 – 2002 τα διπλασίασα.

Παρέδωσα 8 και βελτίωσα τις υπηρεσίες» υπογράμμισε ο κ. Λαλένης και συμπλήρωσε:

«Τα ΚΑΠΗ είναι κοινωνική πολιτική, είναι άνθρωποι και όχι νούμερα. Δεσμεύομαι για αύξηση των ΚΑΠΗ και διεύρυνση των παρεχομένων υπηρεσιών. Οι άνθρωποι αυτοί έκτισαν την Ελλάδα. Τους χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε. Η φροντίδα τους είναι υποχρέωσή μας, δεν είναι νούμερα στον προϋπολογισμό».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του, σημείωσε ότι ως δήμαρχος θα σταματήσει τον οικονομικό κατήφορο, κατηγορώντας τον κ. Παχατουρίδη ότι χρέωσε τους Περιστεριώτες 90.000.000 ευρώ.

Για την τοπική οικονομία, σημείωσε ότι θα υλοποιηθεί η κάρτα του δημότη, με την οποία θα ωφεληθούν τόσο τα καταστήματα όσο και οι πολίτες.

«Με την κάρτα του δημότη, οι κάτοικοι του Περιστερίου, θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα από καταστήματα της πόλης με έκπτωση. Έτσι, ο Περιστεριώτης θα έχει όφελος.

Παράλληλα, θα παραμείνει στην τοπική αγορά και άρα θα αυξηθεί ο τζίρος των καταστημάτων».

Πρόσθεσε ότι ο δήμος θα προβάλει την τοπική αγορά και εκτός Περιστερίου, με στόχο να γίνει η αγορά της πόλης, εμπορικό κέντρο της Αττικής και όχι μόνο του δήμου.

Επίσης, ανακοίνωσε κίνητρα, όπως τη μείωση δημοτικών τελών για τους επιχειρηματίες που θα προσλαμβάνουν άνεργους του Περιστερίου.

Ο Κ. Λαλένης στα ΚΑΠΗ Ν. Ζωής

Ο κ. Λαλένης επίσης επισκέφθηκε το ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου και τη λαϊκή της Χρυσούπολης







Ο κ. Κώστας Λαλένης, επισκέφτηκε την Τρίτη, τα ΚΑΠΗ, της Νέας Ζωής, το ΙΚΑ Αγίου Ιεροθέου και τη λαϊκή στη Χρυσούπολη.

Κατά την επίσκεψή του στα ΚΑΠΗ, ο κ. Λαλένης, επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης των υπηρεσιών, καθώς και τη διεύρυνση τους (δωρεάν εκδρομές κ.α).

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της λειτουργίας του ΚΑΠΗ τα Σάββατα. «Εάν κρίνετε ότι πρέπει να ανοίγει το ΚΑΠΗ κάθε Σάββατο να ανοίγει, διαφορετικά, τα χρήματα για τη λειτουργία του Σαββάτου να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Λαλένης, επισκέφτηκε τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Νέας Ζωής και συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες που βρίσκονταν στο κατάστημα.

Αμέσως μετά, επισκέφτηκε τη λαϊκή της Χρυσούπολης. Κάτοικοι της περιοχής συζήτησαν με τον κ. Λαλένη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατηγόρησαν τον απερχόμενο δήμαρχο ότι δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Λαλένης ξεκαθάρισε πως οι γειτονιές βρίσκονται στις προτεραιότητές του με στόχο την αναβάθμισή τους.

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο δαίμων... της συνωνυμίας

Στο blog μας, αναρτήθηκε κείμενο με τον τίτλο «Ο ευεργετημένος κρίνει τον ευεργέτη» και αφορούσε δήλωση του πρώην ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Χαράλαμπου Γεωργακόπουλου για τις υπηρεσίες του δήμου Περιστερίου.
Εκ παραδρομής η δήλωση σχολιάστηκε με αφορμή υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά και αφορά ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Περιστερίου για το γραφείο του επιθεωρητή Θεόδωρου Γεωργακόπουλου.
Ο κ. Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος, δεν έχει καμία σχέση με τον επιθεωρητή κ. Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση που αφορούσε τη στέγασή της υπηρεσίας του στο «σπίτι της γυναίκας» με τη βοήθεια δημάρχων.
Για το λόγο αυτό, αφαιρούμε από το blog το κείμενο με τον παραπάνω τίτλο και ζητούμε συγνώμη από τον κ. Χαράλαμπο Γεωργακόπουλο.
Ωστόσο, το θέμα που αφορά το «σπίτι της γυναίκας», το οποίο κατασκευάστηκε από χρήματα του ευρωπαϊκού προγράμματος URBAN, αλλά στεγάστηκε τελικά ο επιθεωρητής Θεόδωρος Γεωργακόπουλος είναι υπαρκτό.
Είναι θέμα που οδήγησε τον απερχόμενο δήμαρχο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
Παρακολουθούμε τη δικαστική εξέλιξη του θέματος και θα σας ενημερώνουμε.

Δημοσιεύματα
*** Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων το όλου θέμα του Επιτρόπου στο Περιστέρι, ξεκίνησε στα 2005 και ολοκληρώθηκε το 2006, με πρωταγωνιστές, τον δήμαρχο Περιστερίου κ. Παχατουρίδη και τον τότε Επίτροπο του Ελεγκτικού κ. Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, οι οποίοι και –όπως μαρτυρούν τα στοιχεία- συνεννοήθηκαν για την εγκατάσταση του δεύτερου, σε κτίριο του Δήμου Περιστερίου. Η δικαιολογία που βρήκαν, ήταν ότι η εγκατάσταση του Επιτρόπου στο Περιστέρι, θα διευκόλυνε στις μετακινήσεις, μια και δεν …θα χρειαζόταν να τρέχουν στην οδό Τσόχα (πίσω από την λ. Αλεξάνδρας) όπου ήταν έως τότε, τοποθετημένος ο Επίτροπος στα γραφεία του Ελεγκτικού. Με αυτό το πρόσχημα, ο Δήμαρχος Παχατουρίδης, βρήκε ως …πρόσφορο κτίριο, ένα διώροφο κτίσμα το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2001 (μέσω του προγράμματος URΒAN), αποκλειστικά για την εργαζόμενη γυναίκα!!! Επομένως, η ενέργεια του Δημάρχου Περιστερίου να …ξηλώσει από το κτίριο το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα εργαζόμενης γυναίκας, για να τοποθετήσει τον Επίτροπο του Ελεγκτικού, ήταν πέρα για πέρα παράνομη, μια και η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούσε και μπορεί ανά πάσα στιγμή να ζητήσει τα χρήματα της πίσω και να στείλει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια την χώρα μας .
Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Γεώργιος-Σταύρος Κούρτης, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο ζήτημα που προέκυπτε και με δεδομένο ότι από τον δήμο Περιστερίου άρχισαν ήδη οι αντιδράσεις, κυρίως από δημοτικούς συμβούλους της Αντιπολίτευσης, έστειλε την υπόθεση στην Δικαιοσύνη.

Περιοδεία Κ. Λαλένη στις γειτονιές και σε φορείς








Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, πραγματοποίησε χθες, Δευτέρα, περιοδεία σε 4 περιοχές της πόλης και στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου.

Στη λαϊκή αγορά της Αγίας Τριάδας και σε αυτή του Λόφου Αξιωματικών, έγινε δεκτός με θερμά σχόλια, ενώ στην Α! εφορία, οι συζητήσεις στα πηγαδάκια στράφηκαν γύρω από τα οικονομικά ζητήματα της πόλης και της χώρας. Κάτοικοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εφορία, δήλωσαν την έκπληξή τους με το τεράστιο χρέος, που έχει ο δήμος, τονίζοντας ότι με 90.000.000, ο κ. Παχατουρίδης θα έπρεπε να είχε κάνει το Περιστέρι Εκάλη.

«Μόνο μια λυόμενη κατασκευή 40 τ.μ. κόστισε 160.000 ευρώ» απάντησε ο κ. Λαλένης, προσθέτοντας ότι ο απερχόμενος δήμαρχος αγόραζε σε τιμές Εκάλης κατασκευές τριτοκοσμικής χώρας. «Αντιλαμβάνεστε ότι κ. Παχατουρίδης είναι ο δήμαρχος του μνημονίου» συμπλήρωσε.

Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και θέματα που άπτονται της υγείας, απασχόλησαν και τις συζητήσεις κατά την επίσκεψη του κ. Λαλένη στο ΙΚΑ.

Κάτοικος που βρέθηκε για υπόθεσή του στο ΙΚΑ, απευθυνόμενος στον κ. Λαλένη είπε χαριτολογώντας: «Καρδιολόγος είσαι, δώσε τα σωστά φάρμακα στην πόλη, για να σωθεί, πριν να είναι αργά».

«Ως καρδιολόγος λοιπόν, σου λεω ότι η καρδιά της τοπικής οικονομίας θα χτυπήσει ξανά και δυνατά» απάντησε στη φιλοφρόνηση ο κ. Λαλένης.

Στην περιοδεία του, τον κ. Λαλένη συνόδευαν υποψήφιοι διαμερισματικοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πληθώρα στελεχών της παράταξής του.

Μετά την περιοδεία του, ο κ. Λαλένης συναντήθηκε με εκπροσώπους τους εμπορικού συλλόγου, οι οποίοι έκαναν λόγο για μαρασμό της τοπικής οικονομίας. Κατηγόρησαν τον απερχόμενο δήμαρχο για αθέτηση υποσχέσεων και εγκατάλειψη, ζήτησαν τη λήψη μέτρων και υποστήριξαν ότι οι προτάσεις του κ. Λαλένη αναζωογονούν την τοπική οικονομία.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν στην ανάγκη τακτικών συναντήσεων προκειμένου να δώσουν από κοινού τις λύσεις που χρειάζεται η τοπική αγορά.

Δήμαρχος του μνημονίου κ. Παχατουρίδης



Όλα τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ που αναφέρονται στη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, μεταξύ άλλων ρίχνουν τη μάσκα του έκπληκτου ανθρώπου που φορά ο απερχόμενος δήμαρχος προκειμένου να εμπαίξει του Περιστεριώτες.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος τη Δευτέρα 25-10-2010 αναφέρεται ρητά στις ευθύνες των υπερχρεωμένων δήμων, όπως το Περιστέρι. Το δημοσίευμα έχει ως εξής:
Tο νέο κύμα περικοπών στις πρωτογενείς δαπάνες, μετά το ψαλίδισμα μισθών και συντάξεων εντός του τρέχοντος έτους, θα εστιαστεί στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, που συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό να γεννούν ελλείμματα.
Tο ύψος των περικοπών θα είναι ανάλογο με το εύρος της ανοδικής αναθεώρησης για το έλλειμμα του 2009 που θα αποφασίσει η Eurostat.

Oσο μεγαλύτερη είναι η αρνητική επίπτωση στο έλλειμμα του τρέχοντος έτους, τόσο μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή θα χρειαστεί και για του χρόνου, με το «μάρμαρο» να πληρώνουν κατά κύριο λόγο οι οργανισμοί της γενικής κυβέρνησης.
Mε τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και με δεδομένο πως το έλλειμμα του 2009 θα οριοθετηθεί στο 15,5% του AEΠ ίσως και λίγο υψηλότερα, στην Kομισιόν θεωρούν πως θα επιφέρει επιβάρυνση του ελλείμματος του τρέχοντος έτους κατά μία ποσοστιαία μονάδα του AEΠ ή 2,3 δισ. ευρώ.

Στο υπουργείο Oικονομικών εκτιμούν πως η επιβάρυνση θα είναι της τάξης του 0,5% του AEΠ.
Mέχρι να βγει ο χρησμός της Eurostat στις 15 Nοεμβρίου, θα υπάρξουν στο παρασκήνιο διαβουλεύσεις, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να περιορίσει την αρνητική επίδραση της αναθεώρησης και συνεπακόλουθα να αποκρούσει τις πιέσεις κυρίως των κοινοτικών για πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011.
Πάντως, θεωρείται βέβαιο ότι θα χρειαστεί επιπλέον δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 1,65 με 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να περιοριστεί το έλλειμμα του 2011 στα 16,28 δισ. ευρώ ή 7% του AEΠ.
Aπό εκεί και πέρα το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως ασπάζεται τις προτροπές ΔNT, EE και Tράπεζας της Eλλάδος για γενναίες περικοπές σε ΔEKO, νοσοκομεία, OTA και ασφαλιστικά ταμεία.
Το ΔΝΤ
Eνδεικτική είναι η δήλωση της εκπροσώπου του ΔNT, κ. Nαρντίν Σιμονέτα, στο «Eθνος της Kυριακής», σύμφωνα με την οποία «η λήψη μέτρων για τον πλήρη έλεγχο των εξόδων σε περιφερειακό-τοπικό επίπεδο (OTA, νοσοκομεία, ταμεία ασφάλισης) θα αποτελέσει το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του προγράμματος».
Προς την ίδια κατεύθυνση ο διοικητής της Tράπεζας της Eλλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, στην έκθεσή του, που δίνεται αύριο στη δημοσιότητα, θα επιμείνει σύμφωνα με πληροφορίες πως η δημοσιονομική προσαρμογή εντός του επόμενου έτους θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά τα 2/3 μέσω της μείωσης των δαπανών και κατά το 1/3 μέσω της ενίσχυσης των φορολογικών εσόδων, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλεγεί εκ νέου το μοντέλο περικοπής μισθών και επιδομάτων και αύξησης των φορολογικών συντελεστών.
H Tράπεζα της Eλλάδος θεωρεί αναγκαία συνθήκη για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος τον ουσιαστικό εξορθολογισμό των δαπανών στους φορείς της γενικής κυβέρνησης, με το σκεπτικό ότι υπάρχει αρκετό «λίπος».
Eτσι το οικονομικό επιτελείο προωθεί:
• Tην πλήρη αναδιάρθρωση των ΔEKO, η οποία και θα αρχίσει από τους συγκοινωνιακούς φορείς. Θα ψαλιδιστούν κατά 15% τα λειτουργικά έξοδα και θα μπει πλαφόν στις πρόσθετες αμοιβές των εργαζομένων, ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 10% με 15% του βασικού μισθού, τη στιγμή που σήμερα το σχετικό ποσοστό ανέρχεται ακόμη και στο 45%. Στο υπουργείο Oικονομικών εκτιμούν πως από αυτές τις παρεμβάσεις η εξοικονόμηση πόρων μπορεί να φτάσει το 2011 στα 400 εκατ. ευρώ.
• Oι καταναλωτικές δαπάνες των υπουργείων θα μειωθούν άνω του 10% σε σχέση με φέτος. Παράλληλα στο τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού θα μπει «πλαφόν» στις δαπάνες που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία.
• Στα ασφαλιστικά ταμεία οι επιχορηγήσεις θα δίνονται με το σταγονόμετρο και παράλληλα υπολογίζεται πως θα μειωθούν οι δαπάνες του συστήματος υγείας κατά 1 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
• Στους OTA ο στόχος της εξοικονόμησης πόρων από την πλήρη εφαρμογή του «Kαλλικράτη» θα τεθεί πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η νεολαία του Περιστερίου με τον Κώστα Λαλένη







Τον υποψήφιο δήμαρχο Περιστερίου Κώστα Λαλένη, στηρίζουν οι νέοι της πόλης.
Οι νέοι του Περιστερίου, προσκάλεσαν τον κ. Λαλένη για μια βόλτα στον πεζόδρομο.
Σε κατάστημα του πεζόδρομου, αφού αστειεύτηκαν, έθεσαν επι τάπητος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά της περιοχής.
Καταρχάς τέθηκε το ζήτημα των ελεύθερων χώρων και του αθλητισμού.
Ο κ. Λαλένης, ξεκαθάρισε πως θα προωθήσει πρόγραμμα για υποδομές και θα στηρίξει τον μαζικό και σωματειακό αθλητισμό.
Οι νεολαίοι υπενθύμισαν τις εμφανίσεις του απερχόμενου δημάρχου στον Ατρόμητο, αλλά και τις υποσχέσεις που έδωσε και δεν τήρησε.
Απαντώντας κ. Λαλένης, είπε ότι ο κ. Παχατουρίδης, εμφανιζόταν στο γήπεδο, όσο η ομάδα συμμετείχε στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπως λεγόταν τότε ο συγκεκριμένος θεσμός. Για να προσθέσει: «Όταν ο Ατρόμητος αποκλείστηκε από το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, απέκλεισε και ο απερχόμενος δήμαρχος τον Ατρόμητο από τα σχέδιά του γιατί δεν του πρόσφερε επαρκή προβολή». Στη συνέχεια, ο κ. Λαλένης, ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και η παράταξή του, πιστεύουν στη νέα γενιά και θα σταθούν δίπλα της. «Επενδύουμε σε σας, γιατί είστε το παρόν και το μέλλον της πόλης. Γι’ αυτό, θα επενδύσουμε στο παρόν για να έχουμε καλύτερο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαλένης.
Αναφορικά με θέματα που αφορούν την παιδεία γενικότερα αλλά και τα σχολεία της πόλης, ο κ. Λαλένης τόνισε ότι θα πάρει σειρά πρωτοβουλιών.
«Θέλουμε περιβαλλοντικά ανασχεδιασμένο σχολείο, κυψέλη πολιτισμού, ανοιχτό στην κοινωνία και τις ανάγκες της» τόνισε και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε θεσμούς συμμετοχής και αυτοέκφρασης για τη νεολαία». Είπε ότι ο ίδιος έχει δυο γιους που τελείωσαν τις σπουδές τους και ως πατέρας γνωρίζει καλά τα προβλήματα και κάλεσε τους νέους να τον επισκέπτονται συχνά στο δημαρχείο για να συζητούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δίνουν τις λύσεις που πρέπει. Στο κάλεσμα του κ. Λαλένη οι νεολαίοι απάντησαν με θερμό χειροκρότημα, λέγοντας πως ήρθε η ώρα να μπει στο τιμόνι του δήμου.
Κατά την αποχώρηση της ζωηρής παρέας από το κατάστημα, περαστικοί ρώτησαν τον κ. Λαλένη πως βλέπει τους νέους και τον ενθουσιασμό που έχουν.
«Εάν ορισμένοι είχαν την ωριμότητα που έχουν αυτά τα παιδιά και προσέγγιζαν την πραγματικότητα όπως οι νέοι της πόλης μας, θα είχαν αλλάξει πολλά στο Περιστέρι» απάντησε ο κ. Λαλένης, προσθέτοντας – εν μέσω χειροκροτημάτων - πως η παρέα αυτή θα συνεχίσει τις συναντήσεις της και στο δημαρχείο και στα καταστήματα της πόλης για να συζητά τα προβλήματα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ


23.10.10 ΤΟ ΚΑΡΦΙ

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΛΑΛΕΝΗ

Στο Περιστέρι βρέθηκε την Πέμπτη ο Γ.Παπανδρέου, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Κ.Λαλένη. Ο νυν δήμαρχος Α.Παχατουρίδης, έχει υποστεί μεγάλη φθορά, καθώς κατηγορείται ακόμα και για παράβαση καθήκοντος, σε ό,τι αφορά την πρόσληψη 166 ατόμων με συμβάσεις μίσθωσης έργου. Την ώρα που υπάρχουν μόνιμοι υπάλληλοι για αυτές τις δουλειές και ο δήμος έχει 90 εκατ.ευρώ έλλειμμα.

24.10.10 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν επέλεξε τυχαία το Περιστέρι για να κάνει τη σημαντική ομιλία του και να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των συνταξιούχων ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Το επιτελείο του ήθελε να γίνει εξαγγελία σε μια περιοχή με ισχυρό λαϊκό στοιχείο, ενώ παράλληλα εκτιμά, βλέποντας τα τελευταία γκάλοπ, ότι τα δεδομένα είναι πολύ αισιόδοξα για τον πράσινο υποψήφιο κ. Κώστα Λαλένη ο οποίος μπορεί να νικήσει τον γαλάζιο – και ιδιαίτερα αγαπητό στον κ. Κώστα Καραμανλή – δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Ελεγκτές στον δήμο Αθηναίων Στο Περιστέρι πότε;


Ιδού η… απρόσμενη κρίση του κ. Παχατουρίδη

Σε πέντε τομείς επικεντρώνεται το υπουργείο Οικονομικών για να νοικοκυρέψει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, επισημαίνει η Καθημερινή της Κυριακής.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι σπατάλες σε ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νοσοκομεία και υπουργεία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα μέτρα που επεξεργάζονται αφορούν:
1. ΔΕΚΟ. Υπερωρίες και επιδόματα θα βρεθούν στο στόχαστρο των περικοπών. Το υπουργείο Οικονομικών έχει εντοπίσει περιπτώσεις κατά τις οποίες εργαζόμενοι εμφανίζονται να έχουν δουλέψει 500 ώρες υπερωρία.
2. Υπουργεία. Το τελικό κείμενο του νέου προϋπολογισμού θα έχει «πλαφόν» στις δαπάνες που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τα υπουργεία.
3. ΟΤΑ. Στόχος είναι η εξοικονόμηση 500 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
4. Επιχορηγήσεις. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: θα μειωθούν στο ελάχιστο.
5. Νοσοκομεία. Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

(ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής 24-10-2010)

Επειδή ο κ. Παχατουρίδης προσποιείται τον άνθρωπο που «πέφτει από τα σύννεφα» για τη μη αναμενόμενη κρίση, του υπενθυμίζουμε ότι οκταμελές κλιμάκιο της eurostat και της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε τον δήμο Αθηναίων για τα χρέη.

Ο έλεγχος έγινε στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται για την καταγραφή του ελλείμματος του ελληνικού κράτους για το 2009 και ο κ. Παχατουρίδης δηλώνει έκπληκτος.

Λέμε στον κ. Παχατουρίδη, ότι είναι ό δήμαρχος του μνημονίου.

Ο δήμαρχος που φέρνει τους ελεγκτές στο Περιστέρι.

Δεν μας ταιριάζει τέτοια διοίκηση.

Κ. Λαλένης: Ανέλαβαν δράση οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές


Ο κ. Κώστας Λαλένης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, ερωτηθείς για ανάρτηση σε blog αναφορικά με τη συμμετοχή αλλοδαπών στο ψηφοδέλτιό του και για ενδεχόμενη κατασκευή τεμένους στην πόλη, δήλωσε:

«Μπροστά στη διαφαινόμενη νίκη μας, ανέλαβαν δράση οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές.

Αφού, διαπίστωσαν ότι οι επιθέσεις στο πρόσωπό μου προσκρούουν στις θετικές γνώμες του Περιστεριώτικου λαού, βάλλουν εναντίον μελών του συνδυασμού μας.

Αντιλαμβάνομαι και περιμένω τον πανικό όσων αναρτούν ψεύδη και μάλιστα ανώνυμα, προκειμένου να πλήξουν την παράταξή μας, μπροστά στην αναμενόμενη νίκη μας.

Το μόνο όπλο που απέμεινε στα χέρια τους είναι η προβοκάτσια.

Δεν έχουν επιχειρήματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα βάζοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Η τακτική τους όμως ανήκει σε άλλες εποχές. Στο χθες. Εκεί που ζουν οι ίδιοι.

Οι τακτικές του Γκέμπελς (πες, πες στο τέλος κάτι θα μείνει) ανήκουν στο παρελθόν.

Στις μέρες μας, το μόνο που καταφέρνουν οι προβοκάτορες και οι ρατσιστές είναι να γίνονται αστείοι.

Προφανώς ξεχνούν πόσα ελληνόπουλα σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Ξεχνούν πόσοι Έλληνες εργάζονται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Όχι πια σαν μετανάστες της δεκαετίας του 1960 αλλά ως επιστήμονες, σε νοσοκομεία, σε εταιρείες υπολογιστών κ.α.

Ξεχνούν ότι κάποιοι από όλους αυτούς έχουν επισκεφτεί κάποιον αλλοδαπό επιστήμονα ή κάποιο κατάστημα αλλοδαπών.

Και ρωτώ: Εάν έρθει ο Γιακούμπ στη χώρα μας, να τον διώξουμε;

Να αμφισβητήσουμε τον μουσουλμάνο Ορχάν Παμούκ, ο οποίος, το 2006 πήρε Νόμπελ λογοτεχνίας;

Εάν ζούσε ο Πακιστανός, θεωρητικός φυσικός και Νομπελίστας Αμπντούς Σαλάμ, σίγουρα θα γελούσε.

Εάν ζούσε ο Ευγένιος Σπαθάρης, σίγουρα θα τους έκανε πρωταγωνιστές σε παραστάσεις του.

Θέλω να υπενθυμίσω την αλήθεια για το τζαμί στην Αττική, σε όλους αυτούς, που κάνουν ότι δεν γνωρίζουν την αλήθεια, με στόχο να πιάσει τόπο η λάσπη που ρίχνουν.

Κάνουν ότι δεν γνωρίζουν ότι η ίδρυση τεμένους, είναι θέμα και απόφαση της κεντρικής διοίκησης και αφορά περιοχή της ανατολικής Αττικής.

Τα ψεύδη τους δεν «πουλάνε» πια. Ανήκουν στην εποχή τους. Στο χθες. Εκεί που τους κατέταξε ο ελληνικός λαός.

Επίσης, για όσους εσκεμμένα ξεχνούν την άποψη μου για τη μεταναστευτική πολιτική, τους υπενθυμίζω τη δήλωσή μου στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η δήλωσή μου είναι η εξής: ‘’Όταν η Ελλάδα άρχισε να υποδέχεται μετανάστες, ως άπειρη χώρα, βρέθηκε σε σύγχυση και έκανε λάθη. Είχε να αντιμετωπίσει πολλές κατηγορίες μεταναστών. Ήρθαν οικονομικοί μετανάστες, άνθρωποι που ήθελαν να αποφύγουν τον πόλεμο στην πατρίδα τους και βέβαια κάποιοι που είδαν την Ελλάδα, ως αγορά εύκολου πλουτισμού από προϊόντα παρανομίας. Η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να είναι αποτελεσματική, ώστε να συνδράμει στην οικονομική ανάπτυξη. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει μετανάστης και να γίνει διαχωρισμός από τον αλλοδαπό κακοποιό. Να ληφθούν αποφάσεις για τον αριθμό που αντέχει η χώρα, να οριστούν οι όροι για την ένταξή τους και αφού συμβεί αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας. Οι τοπικές κοινωνίες δυστυχώς περιθωριοποιούν τους μετανάστες. Πρέπει λοιπόν να αναπτύξουμε ένα δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας που να εγγυάται τα στοιχειώδη κοινωνικά δικαιώματά τους

Επιθυμούμε η μετανάστευση να γίνεται από επιλογή και όχι από ανάγκη (σπουδές κ.α.)’’.

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέκος Αλαβάνος, δέχτηκε επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα από ακροδεξιά στοιχεία.

Σήμερα, απόψεις ακροδεξιών, αναρτώνται σε blog της πόλης μας.

Αύριο τι θα συμβεί;

Οι προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας πριν να είναι αργά.

Στις 7 Νοεμβρίου πρέπει να δώσουμε ηχηρή απάντηση σε αυτά τα στοιχεία.

Επαναφέρω την πρότασή μου για την ανάγκη νέας δημοτικής συνεργασίας, προκειμένου να τροχοπεδήσουμε φαινόμενα και συμπεριφορές σαν αυτές που βιώνει ο Άγιος Παντελεήμονος. Πρέπει να βάλουμε τέλος στον πολιτικό και οικονομικό κατήφορο του Περιστερίου.

Η πρότασή μου, για μια νέα δημοτική συνεργασία γίνεται πλέον πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.